Har du en svær mand, som ikke vil lukke dig ind? Få 3 grunde du måske overser

Har du en "svær" mand? Vil han for eksempel ikke lukke dig ind, åbne op eller lytte? Få her tre grunde, som vi ofte overser som kvinde.

Kan du genkende det her:

Din partner virker svær, utilgængelig eller ligefrem usund (måske narcissistisk). Noget føles ikke rigtigt, føles off eller alt for svært, og du kan ikke gennemskue, hvad der er på spil.

 Problemet får dig til at hænge fast i det uløste problem, og du bruger rigtig meget energi på at prøve at analysere, hvorfor du har det, som du har det

Jeg har stor erfaring med og kendskab til disse dynamikker - fra min 20 årige terapeutiske praksis, hvor et gennemgående tema er, at kvinden oplever sin partner som svær.

Kvinder fortæller om disse udfordringer:

De oplever, at deres partener holder dem på afstand, er humørsyg, rigid eller stædig. Ofte ser det ud til, at der ikke er et ønske om at ændre adfærd.

Det kan også være næsten umuligt at finde nærheden mellem jer. Kamp står ofte på programmet. Eller forsøg på at skabe harmoni og forståelse, bliver saboteret.

 

Når en mand holder afstand og/eller ikke vil arbejde med jeres relation:

Der kan være mange årsager til, at din partner opleves svær, og at i konstant ryger i kamp.

Jeg vil beskrive nogle af dem herunder.

Som kvinde, skal man også være opmærksom på, at vi nogle gange med vores kommunikation, uvidende kmmer til at de værste sider i vores partner. 

Årsager til afstand, kamp og svær adfærd:

1) Måske har din mand ikke ønsket til ændring, i sig. Hvilket der er flere årsager til

 

2) Du kan ikke fremkalde den rette mavefornemmelse i ham - hvilket enten skyldes at han ikke føler, du er den rette for ham, eller, at du ikke tilbyder ham nok "feminin energi" - den energi, som får ham til at føle sig stærk, tryg og anerkendt. I denne artikel kan du også læse om et meget aktuelt tema: demaskulinisering

Din tydelighed og evne til at kommunikere, så en mand vil og kan lytte, hjælper meget ofte manden til at gøre sit bedste. Når han ikke kan det, opstår der ofte problemer mellem os.

1) Når han ikke har det i sig:

En mand, der ikke "har det i sig" kan falde i mange kategorier.

A) Han kan høre ind under kategorien "en svær mand".

Her kan vi finde nogle svære personlighedstræk, som stammer for eksempel fra:

 • Forsvars mekanismer mod at involvere og blotte sig, (og ja, mænd kan også være bange for at involvere sig (igen), især hvis de har traumatiske oplevelser fra tidligere forhold eller fra deres barndom). Eller de har et undvigende eller utrygt tilknytningsmønster.
 • Manglende evne til at håndtere vrede, følelser og stress. Som for eksempel kan vise sig i, at han modsætter sig, at ændre på sine vredesudbrud. 
 • Han kan også være i en svær/stresset periode i sit liv, måske efter et forlist ægteskab eller udfordringer på jobbet. Nogle gange bliver mænd depressive i større eller mindre grad, når de udsættes for ting, der virker truende på deres mandighed - nogle mænd vil, hvis de kæmper med depressive følelser, blive "aggressive" og vrede.
 • Han kan også være inkarneret ungkarl og endnu ikke være moden nok til at gå fra teenager-frihedsmode til livspartner-mode, og så kan det se ud til, at han saboterer alle forsøg på at opnå en dybere forbindelse mellem jer.
 • Hvis du har på fornemmelsen, at du bakser rundt med en "svær mand", er det bedste du kan gøre, at vende dig ærligt mod dine egne behov og ønsker - og mavefornemmelse - og spørge dig selv: er han god nok til mig? Og tror jeg på, at jeg kan være med til at ændre det? (Og har du lyst til at gøre indsatsen?).

 

Hvis han blot er usikker på sin manderolle, eller bare ikke er så bevidst om dynamikkerne mellem mand og kvinde, kan du godt få ham til at steppe up og blive en god partner. 

B) Han kan være decideret toksisk, narcissistisk eller med personlighedsforstyrrelser/dysfunktionel personlighed:

Personlighedsforstyrrelser af større eller mindre grad hører også med her - måske du er stødt ind i eksempelvis en narcissist?

Det underminerer din selvtillid og fornemmelse for dine egne behov og din oplevelse af virkeligheden.

Realtioner med denne type partnere, kan være ekstremt skadende. Hvis du fornemmer, at din partner hører i denne kategori, skal du opsøge hjælp.

Tegn på, at du er i en dysfunktionel relation med en narcisist eller en partner med personlighedsforstyrrelse (især anti-social personlighedsforstyrrelse):

 • Du kan ikke kende dig selv igen. Nogen gange tror du, du er ved at blive skør eller deprimeret.
 • Du tvivler på dig selv, din dømmekraft og din livsevne
 • Du er ofte meget nedtrykt, ked af det og græder måske meget - nogen gange helt alene
 • Du tror det hele handler om, at du skal ændre dig
 • Hans adfærd tangerer overgreb og du er nogen gange bange
 • Du føler dig isoleret og ved ikke hvordan du skal få hjælp
 • Han truer måske indirekte (nogen gange direkte)​ hvis du prøver at sige fra
 • Han håner dig, hvis du giver udtryk for hvordan du føler​
 • Du er gået fra at være placeret på en piedestal af ham - og føle dig smuk, set, elsket og i et soulmate forhold, til at føle dig lille, kritiseret, forkert og uden kontakt til dig selv og dine grænser
 • Du bemærker i dit stille sind, at du er blevet afhængig af hans gode øjeblikke og hans opmærksomhed - måske du ligefrem "tigger" om hans kærlighed​.

 

Fornemmer du, at der er en nice guy under hans "svær mand" symptomer:

Hvis du føler, at din partner faktisk hører ind under kategorien "the good guy", en ordentlig mand, men, at der er noget imellem jer, der skaber støj på linjen, misforståelser, skænderier, afstand og gnidninger, du ikke kan forklare.

Så er der stor sandsynlighed for, at du ved at skifte din kommunikation og udstråling, så du kommer fra din autentiske, stærke og feminine energi, kan skifte dynamikken mellem jer og hans tiltrækning til dig - meget effektivt - og meget hurtigt.

De to næste punkter er til dig. De beskriver hvad vi som kvinder kommer til at gøre, som skubber manden væk.

Kontakten med dine egne ægte ønsker:

-Du er ikke i kontakt med dine egne sande ønsker for dit kærlighedsliv - og vigtigst: du står ikke fast på og udtrykker dine ønsker til, hvordan du vil elskes.

-Du mangler viden om, hvordan du med din feminine energi og evne til kvalitetskommunikation, giver ham et dybt ønske om at blive en mand, du er stolt af.

Dette kan påvirke jeres relation og kommunikation på flere måder:

Din måde at snakke med ham og kommunikere på, er maskulin eller "neutral". 

Og du kommer for lidt fra din kvindelighed - modpolen til hans maskuinitet.

Måske du også, ubevidst, har en beskyttende skal omkring dig - det kan komme igennem som om du signalerer, at du har styr på det hele, at du ikke har brug for ham, at du ikke er typen, der beder om hjælp (og ja, vi gør det her for at beskytte os selv og fordi vi har lært at sætte en maskulin facade op). 

-  mange mænd kan ikke føle dig, og mærke kærlighed, hvis kvinden kommer fra sit sind og sine tanker det meste af tiden, hvis hun kontrollerer og kritiserer og hvis hun ikke udstråler, at hun er 100% tryg ved både ham og sin egen værdi.

Manden vil føle, at han er mand og at du har brug for ham:

En feminin kvinde er modtagende, sårbar og åben - og kan vise, hun har brug for ham, at han tilfører værdi i dit liv - samtidig med, at hun stoler på og sikkert udtrykker sine egne grænser,  behov og dealbrakers.

Hans naturlige tilskyndelse til at gøre dig glad, vil meget ofte køre på lavblus, hvis han ikke føler han kan være en succes  med dig. 

Når vi ikke hviler i og har kontakt med vores ønsker og energi som kvinde, vil vi ofte ubevidst komme til at stille krav til ham om at "fylde dig op". Han kan ikke få form på de her uudtalte længsler og kan komme til at mærke det som kritik eller passiv aggressiv vrede. Og så lukker han af. 

Kærligst Helena Maria

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
En svær mand - vil han ikke lukke dig ind? Få her 3 grunde