Superlæring og Fotolæsning kan læres!

Så fornylig i en artikel at der i de kommende år vil blive delt 500.000 fyresedler ud i Danmark! Nogle finder sig hurtigt et andet job, mens andre må finde sig i at gå ledige i måneder eller år.

Spørgsmålet er hvad forskellen på den ene og den anden gruppe er, og hvad de hver især bruger deres ledighedsperiode til...

Heldigvis er der en gruppe mennesker som kan se, at det ikke kun er deres aktuelle personlige og faglige færdigheder, der tæller med når der skal ansættes nye mennesker, men også deres evne til løbende at tilegne sig nye færdigheder og ajourføre sin uddannelse. Hvad med dig?

Når man tænker på hvor meget tekniske ting som mobiltelefoner, tv, radio og internet har udviklet sig gennem de sidste få årtier, er det så ikke mærkeligt at tænke på, at man de fleste steder stadig lærer at læse på samme måde, som man gjorde for 100 år siden?

Tilbage i 1950erne arbejdede den bulgarske psykiater Georgi Losanov med at kortlægge visse menneskers helt specielle evner - fra talgenier der kunne gange fire- og femcifrede tal med hinanden, hurtigere end de kunne tastes ind i en regnemaskine til indiske mystikere, der ordret kunne citere 10.000 vers fra tusinder af år gamle indiske skrifter!

De opdagelser han gjorde er senere blevet inkorporeret i et undervisnings-/indlæringssystem der er radikalt anderledes. Dette system har mange navne; suggestopædi, superlærning og accelereret indlæring. Det bruges mange steder i verden og giver studerende ekstraordinære resultater.

Senere opdagede den amerikanske NLP-træner Paul Scheele at de fleste, under visse omstændigheder, kunne lære at læse med op til 30.000 ord i minuttet eller mere. Dette har vist sig at være et kæmpestort gennembrud indenfor læsning.

Forestil hvad det to discipliner - superlæring og fotolæsning - tilsammen kan gøre for dig og din fremtid! Du kan simpelthen tage nye informationer ind og holde dig ajour på en brøkdel af den tid, du ellers skulle bruge på det.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Kære Pete,

Det lyder jo altid forjættende at høre at man kan læse op til 30 000 ord i minuttet!?! Ikke at jeg benægter at visse autister kan gøre det. Men har du selv læst Paul Scheele's bog? Så ved du også at han lægger fejende flot ud med sensationelle supersoniske påstande; læs 2 sider på 2 sekunder; det er lige meget om bogen vender på hovedet osv. - disse påstande bruger han så den sidste halvdel af bogen til at trække i land så der til sidst er forsvindende lidt tilbage af det han lovede i begyndelsen.

Orienterer du dig lidt rundt på amerikanske blogs, ser du også at der er stort set ingen vidnesbyrd fra deltagere der har fået noget ud af det efter et stykke tid. Som jeg ser det, ligger problemet med Fotolæsning i du læser fuldstændigt passivt - du tager hele teksten ind uden at have et konkret formål for øje. Store og uvæsentlige mængder information sorterer (glemmer) vi hurtigt igen. Fotolæsningsmetoden kræver min. 2 timers meditativ (s)tilstand inden man påbegynder læseprocessen. Læg dertil at Paul Scheele skriver at man så intet kan huske før 24 timer efter... Når alt kommer til alt, kunne man så ikke tilrettelægge både måden og tiden man bruger på læsning lidt mere effektivt?

Bedste hilsenVicomten

__________________________

Vicomten

Øh, hvad skal jeg sige Mr. Vicomten. Tak for kaffe og feedbacken. Jeg håber din dag bliver bedre senere. Jo, jeg har skam læst bogen og brugt fotolæsning aktivt gennem mange år. Jeg var en virkelig habil læser i forvejen, og alligevel gav det mig en masse ekstra til min læsning. Fotolæsning er jo netop IKKE passivt, og netop ikke formålsløst. Man starter faktisk med at definere hvad man gerne vil have ud af netop denne læsning af den aktuelle bog. Jeg og flere andre kan slet ikke genkende det du skriver om bogen. Du kan da ikke mene at du har læst den fra ende til anden. Mange hilsner Pete Andersen
Kære Pete Andersen, Misforstå mig ikke. Mit indlæg var nu på ingen måde ilde stemt. Jeg er ikke i det mindste i tvivl at Fotolæsning virker - for nogle. Dog ikke for undertegnede - og hvad jeg har kunnet læse mig til gælder det også for mange der har forsøgt. Det der slog mig for brystet, var alene din kobling: når du synes at hævde at der er tale om en mirakelkur for 500.000 mennesker. De bedste hilsener Vicomten __________________________

Vicomten

Superlæring og Fotolæsning kan læres!