Kræft får sunde mennesker IKKE

Sort uheld. Tilfældigheder. De to ting står ifølge en ny undersøgelse, som Politiken refererede for nyligt under overskriften ”Derfor får sunde mennesker også kræft” bag halvdelen af alle kræfttilfælde. Så stor en del kunne nemlig ikke relateres til udefrakommende faktorer som livsstil og infektioner.

Det svarer til mere end 17.500 uforklarlige kræftsygdomme i Danmark. Hvert år.

Jeg er selv en del af kræftstatistikken. Da jeg var kun 25, blev jeg opereret for tyktarmskræft og fik prædikatet ”genetisk disponeret for kræft”. Ifølge statistikken har jeg omkring 50 % højere risiko for at udvikle kræft end andre. Jeg er overbevist om, at årsagen ikke ligger i mine gener men i den måde, jeg bruger dem på, og mange kilder, inklusive førnævnte undersøgelse, giver mig ret: Kun omkring 5 % af de konstaterede kræfttilfælde kan kobles til arvelige forhold.  I de 27 kræftfrie år, der er gået siden, har jeg forsket i både den etablerede videnskab og den ikke så etablerede for at finde de egentlige baggrunde for sygdommen.

"Derfor får sunde mennesker kræft"

Politikens overskrift er selvmodsigende, for man kan ikke være sund og få kræft. Ikke i mine øjne. Det tager mange år at udvikle kræft, og som andre sygdomme er den et symptom på, at noget bagved er helt galt. Vores sygdomme er kroppens version af bilens advarselslamper. Det er vigtigt – og ofte livsnødvendigt – at slukke advarselslamperne, og lægerne bliver dygtigere og dygtigere til det. Men hvis vi vil undgå tilbagefald, er det ligeså vigtigt at finde årsagerne. Ellers vender sygdommen tilbage. Det var min far et godt eksempel på. Gennem sit 82-årige liv blev han opereret 5 gange for den samme kræftform, og efter hver operation tog han hjem og levede præcis, som han havde gjort frem til diagnosen. Tilsyneladende nærmest uden refleksion.

Heldigvis har vi nu en anden bevidsthed. Spørgsmålet er bare, hvad vi skal gøre anderledes? Når jeg prøver at sætte fingeren på forskellene i mit liv op til kræftoperationen og nu, handler det især om tre ting: Jeg spiser en kost, der harmonerer bedre med min krop. Jeg er mere selvkærlig. Og jeg har større tillid til både mig selv og til verden. Det samme billede tegner den amerikanske læge og Ph. D. Kelly A. Turner, der har studeret 3500 mennesker, som har overlevet ”uhelbredelige” sygdomme – i de fleste tilfælde kræft. Hvad har de gjort for at helbrede sig selv? Af de 9 fællesnævnere handler 2 om kost og kosttilskud, de øvrige har at gøre med tanker og følelser. De nu tidligere patienter har taget ansvaret for deres helbred. De følger i højere grad deres intuition, de forholder sig til deres følelser, og de lever et mere glædesfyldt liv. Endelig har de gode grunde til at ville leve og en stærk følelse af at være en del af noget – både socialt og spirituelt.

Hvorfor er ingen af disse psykiske elementer del af hverken den omtalte kræftundersøgelse eller de etablerede råd for at undgå kræft?

Vi må ændre vores syn på kroppen

Når ”sunde” mennesker også får kræft, handler det i høj grad om, at det ikke er alt, vi kan se og måle. At vi kan leve sundt på mange måder og alligevel have et usundt indre miljø. Lidt ligesom at være "tyndfed" med et slank udseende og tårnhøjt kolesteroltal.

Kvantefysikerne med Niels Bohr i spidsen har for længst slået fast, at alt i naturen i bund og grund består af energi. Og selv om vi er gode til at hæve os over naturen, er det et faktum, at vi er del af den. Derfor må vi indse, at også vi er energi, og begynde at inddrage det i den måde, vi ser vores krop, vores sundhed og vores sygdomme på.

Vores tanker, følelser og overbevisninger er nemlig i høj grad med til at skabe det miljø i kroppen, som vores celler trives eller ikke trives i. Tanker og følelser er energi, som neurologisk forskning har vist omsættes direkte til biokemiske stoffer i kroppen. Og ligesom al anden energi, svinger tanker og følelser på forskellige bølgelængder. Kærlige tanker om os selv og andre ligger tæt på kroppens naturlige frekvens og giver harmoni i kroppen. Mindre kærlige tankearter skaber disharmoni. Samtidig sker dannelsen af stoffer i kroppen på baggrund af den måde, vi oplever verden på - ja faktisk tyder alt på, at frygten for kræft alene kan være med til at give os kræft!

Overordnet er der ikke noget galt med (de fleste af) de officielle kræftråd. Det er svært at være uenig i, at det er en god idé at undgå røg og overvægt og til gengæld skrue op for motion og sund mad. Men så længe tendensen i kræftforskningen er, at vi graver os længere og længere ned i mikroprocesser i stedet for at turde løfte blikket og søge sammenhænge på tværs, vil vi støde på manglen på forklaringer. Og dermed manglen på muligheder. Jeg tror ikke på tilfældigheder. Med Einsteins ord, så spiller Gud ikke terninger. Vi er en del af naturen. Og i den er der ingen tilfældigheder.

 Lise

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kræft får sunde mennesker IKKE. Læs mere