Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sund livsstil uden en stresset hverdag – sådan gør du

Mange har fokus på at skabe en sund livsstil for at holde kroppen og sindet sundt. Alt for ofte ender hverdagen dog med at blive stressende og fokus på at tælle kalorier tager over. Men det er muligt at skabe en sund hverdag, uden at bruge hele ugen på at lave sund mad. I denne artikel får du vores miniguide til, hvordan du skaber en sund livsstil uden stress.

Få overblik over kosten med en madplan

Et af de vigtigst aspekter, for at have en sund livsstil er uden tvivl kosten. Det du spiser har direkte betydning for, hvor sund du er. Det kan dog hurtigt blive svært at overskue de sunde retter, når hverdagen skal strikkes sammen med mange forskellige aktiviteter.

Du bør derfor hjælpe dig selv mest muligt til at gøre den daglige madlavning nemmere. Det kan du blandt andet gøre ved at lægge en madplan.

Ved at lægge en madplan for en uge ad gangen, har du på forhånd overblik over, hvad der skal laves de enkelte aftener og du skal derfor ikke stå med beslutningen hver aften, hvilket gør det langt nemmere at tage de sunde valg.

Med en madplan kan du samtidig nemmere tilrette din kost efter bestemte ønsker. Det kan fx være hvis du gerne vil spise glutenfrit eller på andre måder har specielle ønsker til din kost. I det tilfælde kan du desuden kigge på jala-helsekost.dk, hvor du kan finde gode produkter til din madlavning.

Du kan samtidig nøjes med at handle ind en enkelt gang om ugen, når du ved hvilken mad der skal laves de forskellige dage.

Dyrk motion udendørs

Det er ingen hemmelighed at motion er vigtigt for at have en sund livsstil. Punkt nummer to i vores miniguide er derfor at dyrke motion – og gerne udendørs.

Frisk luft er nemlig et vigtigt punkt for at skabe mere glæde for dig selv, og derfor kan du med fordel dyrke den daglige motion udendørs.

Du kan dyrke motion udenfor på mange forskellige måder, herunder:

  • Gåture

  • Cykling

  • Fodbold

  • Løb

  • Fiske

  • Leg med børn fx tagfat

Det vigtige, når du skal vælge motionsform, er at finde noget, som du synes er sjovt og hvor du samtidig får pulsen op, så du får motion og frisk luft på en gang.

Giv dig selv gode pauser i løbet af dagen

For at undgå en stresset hverdag, er det utrolig vigtigt at du holder pauser i løbet af dagen.

Pauser er utrolig vigtige for at din krop og hjerne får en mulighed for at slappe af og koble af inden næste aktivitet starter. Det er både vigtigt at holde små pauser i løbet af dagen og samtidig tage nogle længere pauser, så du lader op til resten af dagen.

De små pauser kan være en fem minutters gåtur, hvor du får lidt frisk luft og herefter er klar til at starte dagens opgaver på ny.

Det er også vigtigt at holde længere pauser end kun fem minutter hvor du forkæler dig selv. Du kan fx forkæle dig selv ved at tage et langt bad om aftenen, hvor du forkæler din krop. Du kan forkæle din krop ved at købe nogle gode produkter som fx en god shampoo eller creme, så du for alvor kan få slappet af. Du kan fx købe shampoo af høj kvalitet på thehairlust.com.

Når kroppen slapper af har hovedet også en bedre mulighed for at koble fra og det er derfor en fantastisk måde at give dig selv en ordentlig pause på.

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sund livsstil uden en stresset hverdag – sådan gør du