Sådan får du succes som selvstændig behandler, coach, terapeut

Min allerkæreste farmor havde et yndlingsudtryk som lød; ”lige ved og næsten, slår ingen mand af hesten”. Hun brugte det i betydningen af, at noget ikke gjaldt, med mindre det var sket. F.eks. var det ikke nok næsten at vinde i Yatzy og hun havde heller ikke megen respekt for, at min farfar var liige ved at dø af sult, hvis middagsmaden først stod på bordet 1 minut over 12.

Lige ved og næsten er ikke i mål. Og det er jo som bekendt sådan med mål, at de er usynlige, indtil man kommer tæt nok på til at kunne se dem. Og før man kommer så tæt på, har man jo ligesom ingen garanti for at de er der. Og når man ingen garanti har for, at de er der, ja så har man kun sin tro. Og hvad kræver det at tro på noget, man ikke er sikker på findes?

TILLID. MASSER AF TILLID. OCEANER AF TILLID. 

De fleste af os henter gerne brænde til et bål, som allerede ER tændt. Problemet opstår, når vi skal sørge for brænde til et bål, der ikke er der endnu. SÅ stiller alle forbeholdene sig i kø; jordbunden er nok alligevel for våd, jeg har ikke været spejder, grenene er vist ikke store nok, jeg har aldrig prøvet det før og kan sikkert ikke finde ud af det, jeg venter lige og ser om en anden gør det i stedet, jeg har prøvet det en gang tidligere og da lykkedes det ikke, så hvorfor skulle det lykkes nu, det kan ikke betale sig at knokle rundt efter pinde, når jeg nok alligevel ikke får gang i bålet….       

Det er f…… svært at tro på noget, når man ingen beviser har for at det vil lykkes, og det får folk til at gøre et af to:

1)      Give op, for det lykkes jo ikke, eftersom det ikke er lykkedes endnu.

2)      Gøre tingene halvhjertet, for når det jo måske alligevel ikke lykkes, hvorfor så gøre den helt store indsats og spilde tid, penge og energi.

Begge dele fører til, ja ganske rigtigt, fiasko. Som så bekræfter én i, at det var godt man stoppede i tide.

 

Jeg elsker at se Gordon Ramsays Kitchen Nightmares i fjernsynet.

Det siger en hulens masse om måder at køre en business i sænk på. Og om hvordan man får succes i stedet for. Det der i denne sammenhæng er interessant er, at de lukningstruede restauranters ejere ofte gør tingene HALVHJERTEDE, fordi de i bund og grund ikke har tilliden til, at de vil nå målet og få succes med deres forretning. Måske er de ikke bevidste om de tanker der ligger bag, men det kommer til udtryk i deres handlinger: De laver ingen eller kun halvdårlig PR for sig selv, de indretter restauranterne billigt og usexet, de ved ikke hvordan de skal lede deres ansatte, de tør ikke vælge en kulinarisk niche til – og de andre fra - så kunderne ved hvad de står for - og allermest overraskende: De ansætter sågu dårlige kokke til at lave elendig mad!

Jeg tror de tænker, nu starter vi op og så ser vi, så kan vi gøre det bedre hen ad vejen, når kunderne begynder at komme og vi tjener nogle flere penge. Kunderne opdager nok ikke, at maden ikke er tip-top og at serveringen halter lidt. Jo, de gør!

Det er den tvivlende og halvhjertede tilgang. Det svarer til, at blive stående med et ben på perronen og et ben i toget, mens det sætter i gang. Det holder ikke længe og det ender med at gøre fandens ondt! Hvis de virkelig havde tillid til deres restaurants kommende fænomenale succes, ville de så gøre det på den måde?

NEJ, NEJ OG ATTER NEJ!

De ville investere massivt i lækre lokaler og gode råvarer, de ville sørge for at personalet var toptunet. De ville finde deres mest passionerede kulinariske niche, så deres målgruppe ville strømme til, fordi de så ville vide, at dette er stedét for deres yndlingsmad. De ville ansætte den mest kvalificerede kok i stedet for veninden gennem 25 år, der er rigtig sød, men som ikke kan lave mad. De ville give den fuld skrue og blive ved og ved og ved.   

I tillid til at det vil lykkes for dem at få glade kunder og stor succes!

SÅ NU TILSPØRGER JEG DIG: 

HVAD VILLE DU GØRE, HVIS DU VIRKELIG VIRKELIG VIRKELIG – GENNEM MARV OG BEN - TROEDE PÅ DIN BUSINESS?

Ville dine behandlerlokaler være smukkere? Ville der stå stearinlys, frisklavet kaffe og spændende teer fremme til dine klienter? Ville du have lækre blade og gode aviser liggende i venteværelset? Ville du pakke dine varer ekstra flot ind til kunderne eller lægge en lille overraskelse ved? Ville du være så skarp på lige netop DIN niche, at du kunne betjene dine klienter optimalt?  Ville du sende dine kunder en lille julegave hvert år? Ville din hjemmeside være flottere og mere funktionel? Ville du investere mere i at udvikle dit firma? Ville du bruge flere penge på marketing og salg? Ville du hyre hjælp til det, du ikke selv er den bedste til? Ville du turde tage en højere pris for din terapi, coaching, massage…?

 

Læs mere om mulighederne lige her: https://levlykkeligt.dk/user/register

__________________________

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sådan får du succes som selvstændig behandler, coach, terapeut. Læs mere