Styrk dit parforhold - sæt fokus på dit jeg

12

Oplever du at vente på, at din partner kommer op af sofaen, og deltager i jeres parforhold?  

Kvinder er ofte rigtig gode til at tænke på, og tage ansvar for, det jeg vil kalde "Vi'et" i deres kærlighedsrelation, ja for den sags skyld alle deres relationer, i familie, børnene, forældre, veninder mm. 

De tænker ofte "vi" fremfor "jeg". 

I min praksis møder jeg ofte kvinder, som er frustreret. Deres partner tænker mere "jeg" frem for "vi". Så kvinden oplever, at hun står alene omkring alt det gode, hun gerne vil med parforholdet. Hun forsøger, at få partneren med, men denne vil hellere bare sine egne ting. Hun får så at sige projekter for forholdet. Dette skaber frustration for begge - hun får ikke opfyldt sine behov, og han/hun oplever at blive forkert. 

Måske ligger det i opdragelsen af piger, og de normer vi har for det feminine, som værende omsorgsfulde, sociale, kærlige og have fokus på gruppens trivsel?

Under alle omstændigheder oplever jeg ofte, at det er svært for kvinder, at komme mere på banen med deres "jeg". 

At blive klar og tydelig: Jeg vil gerne, jeg har lyst til, jeg har brug for. At kunne invitere sin partner, og kunne rumme, at denne siger nej, og så tage sig af sine behov selv.

I stedet for at vente på, at han vil med, får lyst og tager initiativ, så kom selv af sted. Tag på eventyr, og lad ham tage sig af børn og hjemmet. Kom så hjem, fyldt op og del. Måske bliver han nysgerrig og vil med, og måske nyder han, at du kommer hjem med overskud, og lader dig have dine eventyr for dig selv.

Begge dele er ok, for det handler ikke om ham, men om dig. At du tager ansvar for det du vil, har brug for og har lyst til.

Et godt forhold handler ikke kun om Vi, det handler også om, at vi er to selvstændige individer, der tillader, at vi er os selv, også med vores forskelligheder.

Kærlig hilsen Signe M. Hegestand.. Aut. Psykolog.

Læs mere her www.hegestand.dk

 

Mejlagde 42. 1 tv.

8000 Århus C. 

 

Mobil nr. 21 724212. 

 

__________________________

De bedste hilsner
Signe M. Hegestand.
Aut.Psykolog, Psykoterapeut og Mindfulness Instruktør.
Mejlgade 42.2tv. 8000 Århus C.
http://www.hegestand.dk

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Styrk dit parforhold - sæt fokus på dit jeg. Se med lige her