Stressfrie og bæredygtige relationer

Blog forfatter

Stressfrie og bæredygtige relationer - både privat og arbejdsmæssigt - er noget der kan arbejds på, men lad os starte et helt andet sted; Mennesket fødes med en grundlæggende evne til at regulere sig selv og indgå i et udviklende samspil med dem omkring sig. Gennem opvæksten og livet udvikles denne evne - og i virkeligheden kan måden vi indgår i relatoner når vi er trygge og under belastning, ofte føres ganske langt tilbage i vores liv. Ja, egentligt er måden vi indgår i relationer styret af forskellige helt grundlæggende motivationssystemer, med status- og tilknytningssystemet som nogle af de vigtige. 

Aktiveringen af systemerne sker både i vores helt nære, private relaioner - og i høj grad også i professionelle arbejdsmæssige relationer. Mister systemerne deres fleksibilitet, er vi lidt for styret af at få ret, opnå succes, lykkes og komme længst, er det meget vel statussystemet der taler. Er vi derimod lidt for styrret af at klare os selv, hjælpe andre - eller oplever vi at blive lidt for smittet af andre sinds- og følelsmæssige stemninger, er tilknytningssystemet sikkert på spil.

Det hjælper os at kende disse grundlæggende motivationssystemer, både hos os selv - og hos andre. For på den måde bliver det lettere for os også at give slip, holde metablikket på den aktuelle situation, og handle bedst muligt - både med opmærksomhed på os selv, opmærksomhed på den anden - og på helheden. En opmærksomheden der også hjælper os også til at fastholde bæredygtigheden og de stressfrie relationer. 

Psykoterapeut, coach, supervisior | Jonas Borup København

__________________________

Terapihuset København
Studiestræde 30A 3.-4. sal
1455 København K
Jonas Borup - Psykoterapeut, coach, supervisor
Mail: jb@terapihusetkbh.dk
www.terapihusetkbh.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stressfrie og bæredygtige relationer - lær at skabe dem