Stresset - hvorfor er det svært at tage den med ro

"Du skal bare gå hjem og tage den lidt med ro". 

Det får mange stressede afvide af deres psykolog eller læge. Hvis man siger sådan som fagperson, er det fordi man ikke ved nok om stress, og om hvordan det er at være stresset.

Når man er stresset er der en kamp mellem kroppen og hjernen. Hjernen siger "Go go go - ud og kæmp.

Du skal præsterer noget. Hvad kan du nu gøre for at bevise at du er god nok. Kom nu - du er jo luddoven". Og kroppen siger "Jeg orker ikke mere. Jeg vil have en pause".

Som regel har man øvet sig rigtig længe på at præstere, hjælpe andre, løbe der udaf, og dermed ladet hjernen styre ballet. Og når så man får den besked om at tage den med ro, fra en fagperson, så er der endnu et krav fra andre, man ikke kan løse.

For hvordan slapper du af, når hjernen styrer dig? Når hjernen hele tiden skubber til dig og siger at du skal til at komme i gang?

"Jeg får jo dårlig samvittighed af at ligge i sofaen" siger mange, og det er jo indlysende, da hjernen bestemmer alt, og skubber og slår for at du kommer afsted. "Hvis du vælger sofaen er du doven og uduelig" hvisker hjernen.

Hvis du som stresset skal finde ro, skal du have professionel hjælp til det. Det er ikke min erfaring at man kan klare det selv. Du skal have hjælp til at lære at styre din hjerne, forstå dine signaler, og ændre de vaner der gør, at du har knoklet dig ned til at blive ramt af stess. Og når du kommer dertil, så vil du være god til at tage dine pauser, passe godt på dig selv og tage den med ro.

14 dage eller 3 måneder på sofaen (hvis du får lov af din hjerne) vil heller ingen forskel gøre, hvis du ikke får hjælp til at ændre de vaner og den adfærd der gjorde at du er blevet ramt af stess. Jo mere du får ryddet op, jo mere kan du holde dig i balance resten af dit liv.

Det er jo egentligt ikke så tosset, vel?

__________________________

De bedste hilsner
Lotte Klink, Stress Ekspert  + 45 41 14 64 14
Se mere på www.lotteklink.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stresset - hvorfor er det svært at tage den med ro. Læs mere