Parterapeut og Psykoterapeut Ann Dalum

Stressbehandling i Frederikssund

Blog forfatter

Hvad er stress og hvad gør det?

At være stresset i en kort periode hjælper dig til at mestre livets udfordringer. Stress skærper din parathed, og gør dig i stand til at yde ekstra i en kortere periode. At være stresset i en længere periode, begrænser dig og kan gøre dig meget syg, og sat ude af spillet big time. Længerevarende stresspåvirkning er alvorligt og skal tages seriøst. Når du først ryger i alvorligt stress, er det almindeligt at have sygemeldinger på 4-5 måneder.

Du risikerer at få stress når du oplever at dine indre og ydre krav overstiger dine ressourcer. Vi kan alle rammes af stress under de ”rigtige omstændigheder”. Det er meget individuelt hvad der sætter vores krop i alarmberedskab, for det er oftest den individuelle oplevede situation der gælder. Stress alarmberedskabet handler om at noget opleves som livstruende i dit indre nervesystem. Det nervesystem der er uforandret siden dengang vi var samlere og jægere. Dengang kunne trusslen på eksistensen være en bjørn. Idag er det forskellige påvirkninger i vores livsomstændigheder og hverdag der er bjørnen.

Når du har et forhøjet stressniveau om dagen har du det også om natten og så får mange ikke den vigtige nattesøvn og risikerer at ryge i en negativ spiral hvor restitutionen udebliver. Det kan vi mennesker ikke holde til i længden. Stresshormonet kortisols påvirkning af hjernen over lang tid menes desuden at være årsag til angst og depression.

Hvordan forgår stressbehandling?

I stressbehandling får du konkrete redskaber til en mere stressreduceret hverdag. Det kan dels være øvelser, dels en undersøgelse af hvad det lige præcis er i dit liv der stresser, altså finde din bjørn. Forståelse af hvordan du selv kan sætte ind, og handle anderledes end du plejer. Stressbehandling går ofte også på en udfordring af din opfattelse af dig selv og dine tankemønstre.

Måske du bøvler med lavt selvværd, eller har en høj grad af forpligtelse og måske perfektionisme. Ofte er stressramte pligtopfyldende og hårdtarbejdende mennesker som ikke tænker på sig selv først.

 

Stressbehandling giver dig bla.
Stressreducerende værktøjer
højre livskvalitet og mere glæde
prioritering af vigtigt og uvigtigt
nærværsøvelser
evnen til at mærke hvad der giver eller tager din energi

 

Vent ikke med at henvende dig for hjælp.

Ring gratis til din stress behandler Ann Dalum og få en uforpligtende telefonisk samtale.

Ring til mig +45 26 80 63 19

 

Skriv dit telefonnummer eller mail på Kontaktformular på min hjemmeside så kontakter jeg dig hurtigt, typisk indenfor 24 timer.

Du kan også læse mere om stress på min hjemmeside her

venlig hilsen

Psykoterapeut

Ann Dalum

 

__________________________

Pas godt på kærligheden
Bedste hilsner
Par- og psykoterapeut
Ann Dalum
http://www.anndalum.com

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stressbehandling af kvalificeret stressbehandler Ann Dalum.