Stress Test. Stress test dig selv og se om du er stresset

Stress Test. Stress test dig selv og se om du er stresset 

Denne stress test er baseret på et videnskabeligt grundlag. Den er som den eneste stress test gradueret i oplevet hyppighed og styrke. Herved får du et langt mere nuanceret billede af dine egne stress symptomer.

Læs instruktionen grundigt:

Herunder ser du 31 spørgsmål, hvor de 30 er gradueret i oplevet hyppighed og styrke. Kun et enkelt spørgsmål (forhøjet blodtryk) skal besvaret med ja eller nej.

Før du udfylder testen skal du gøre dig klart, om du ønsker at besvare testen ud fra, hvordan du har haft det den sidste måned, de sidste tre måneder eller det sidste halve eller hele år. Dette er vigtigt!

De symptomer du ikke har, springer du naturligvis over!

I denne stress test, ser du en række typiske eksempler på henholdsvis fysiske og psykiske symptomer på stress. Spørgsmålene i testen kan dog ikke tolkes som et fuldstændigt billede på dine stress symptomer. Som netop vist, under afsnittet om fysiske og psykiske stress symptomer og adfærdsændringer, er der en lang række andre stress symptomer.

Af hensyn til overskueligheden har jeg dog valgt, at inddrage de mest almindelige eller oftest forekomne stress symptomer. Du kan derfor betragte resultatet af din stress test som en indikator på dit stressniveau, som du helt sikkert skal tænke over, da denne stress test er baseret på et videnskabeligt grundlag.      


De fysiske symptomer på stress. Vær opmærksom på følgende:


Hvis du med sikkerhed ved, at et eller flere af de fysiske symptomer hænger sammen med en lidelse eller sygdom du har, og derfor ikke har noget at gøre med stress, så skal du ikke udfylde de pågældende stress symptomer, da det ellers vil give et forkert billede af dit stressniveau.

Vigtigt: Hvis du pludselig får fysiske symptomer som du ikke selv kender årsagen til, så søg altid læge, da symptomerne kan hænge sammen med andet end stress.
 


De psykiske symptomer på stress. Vær opmærksom på følgende tegn på stress:

Du skal tage udtrykket ”adfærdsændringer” helt bogstaveligt. Prøv at være så objektiv som muligt i din vurdering. Overvej, om du i den pågældende periode, har ændret adfærd over for din familie, dine kolleger eller dine venner. Måske har du selv bemærket det, måske har du fået bemærkninger og kommentarer fra dine omgivelser.

 

Hvornår er stress symptomer helbredstruende?
Det siger sig selv, at det er mere helbredstruende, hvis du oplever dine stress symptomer dagligt og i svær grad end hvis du oplever dine stress symptomer sjældent og i ringe grad.

Som en tommelfingerregel vil jeg sige, at alle de stress symptomer, som du oplever fra og med svarkategorien Jævnligt og i middel grad og op til dagligt og i svær grad bør du tage alvorligt. Dvs. at det kræver aktiv handling fra din side.


Denne artikel er forfattet af Psykolog, Stressforsker, og StressCoach Johnny Schultz fra Stress Management

NB
: Teksten er ophavsretsligt beskyttet og må ikke kopieres. Men du må gerne linke til den.


Forstå mere omkring stress. Læs mere ved at klikke her: Stress symptomer og stress

Læs også Professor i Psykiatri Poul Videbech's artikel om Depression : Depression. Værd at vide

Læs også her omMindfulness - hvad er Mindfulness 


Stress symptomer og stress håndtering på arbejdet

Læs også om sammenhængene omkring arbejdsrelateret stress ved at klikke her: Stress Management Samspil Model

Stress handlestrategier

Læs også her om handlestrategier (coping-strategier), der kan være med til at forebygge, fjerne eller reducere dine stress symptomer. Klik her: Stress symptomer tackles med handlestrategier

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress Test. Stress test dig selv og se om du stresset