Stress - Mindfulness Baseret Stress Reduktion

Blog forfatter

Mange mennesker lever i en stresset hverdag, hvor der er meget lidt tid til at være til stede i nuet og til at mærke sig selv. Når man har svært ved at mærke sig selv og se sine reaktionsmønstre, er der grobund for en af vores tids mest udbredte livsstilssygdomme: Stress. Stress er en lidelse, der kan have vidtstrakte og alvorlige konsekvenser. Heldigvis er stress også helbredeligt.

Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) er et værktøj specielt designet til at behandle stress. MBSR er udviklet af Dr. Jon Kabat-Zinn på University of Massachusetts Medical School i USA. MBSR tager form af et 8-ugers intensivt program i mindfulness. Her trænes opmærksomheden, for at øge evnen til at mærke sig selv og skabe overblik og bevidst nærvær. Mindfulness er desuden et effektivt redskab til at opnå mere ro, energi, styrke og nærvær i relationer. Formålet med MBSR er at kultivere større bevidsthed for at skabe harmoni mellem krop og sind. Det har netop vist sig at være uhyre effektivt i forhold til behandling af stress.

Det er videnskabeligt bevist, at mindfulness har en positiv indvirkning på de områder af hjernen, der vedrører koncentration og kreativitet, hvilket skaber positive ændringer i vores dagligdag, og som dermed reducerer risikoen for depression og stress.

Mindfulness er særlig brugbart for mennesker, der lever med stress, angst eller depressioner, men også for mennesker, der generelt ønsker at forbedre deres livskvalitet. Når man praktiserer mindfulness i en længere periode, vil man øge evnen til at slappe af. Man vil blive bedre til at vælge den mest hensigtsmæssige respons på ubehagelige tanker, følelser og situationer. Man vil opleve, at man bliver bedre til at træffe beslutninger, og til at skabe harmoni og stabilitet i sindet og kroppen. Derudover vil man lære at reducere selvkritik og at blive mere venlig mod sig selv. Man vil opleve et større overblik, øget selvforståelse og bedre selvværd. Generelt vil man opleve en forøgelse af ens livskvalitet.

Alt dette kan læres igennem et 8-ugers intensivt MBSR kursus. Kurset består af vekslen mellem teori og praksis, og der vil være informationer med henblik på at forstå stress, samt håndtering og forebyggelse af stress. Det vil derudover bestå af siddende og liggende meditationer, mindfulness bevægelser og yoga øvelser, som alt sammen hjælper til at øge nærværet i dagligdagen. Kurset består desuden af gruppedialog og erfaringsudvekslinger med en erfaren gruppeleder. Med til kurset hører også lydfiler, der gør det muligt at praktisere hjemmeøvelser. Hjemmeøvelserne er nemme at udføre, og for langt de fleste er de også nemme at få til at passe ind i en presset hverdag. På den måde kan man øve sin mindfulness praksis ved hjælp af korte og nyttige opmærksomhedsøvelser for stressforebyggelse og -håndtering.

Læs mere om MBSR kurser i København: http://mindfulnesskurser.dk/mbsr-kursusforloeb

__________________________

https://mindfulnesskurser.dk
https://psykisksundhed.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stress - Mindfulness Baseret Stress Reduktion. Læs mere