Psykoterapi Køge og København K

Stress, Depression og Angst

TRE : En kropslig metode til at arbejde med stress, depression, angst, psykiske og fysiske (psykosomatiske) tilstande som er ophobet i kroppen.

7 enkle øvelser hjælper kroppen til at forløse stress, traumer og spændinger.

De fleste mennesker har sikkert på et tidspunkt set en skræmt mus slippe fri fra katten, måske et klip på fjernsynet af en antilope der slipper ud af løvens kløer, eller måske en hund der knapt når ind på fortovet inden en dyttende bil haster forbi.
Dyr stopper op – ryster kroppen - og afhængig af den traumatiske oplevelse de lige var ude for, er den rystelse deres krop gennemgår afpasset derefter. At ryste er en autonom handling som er udenfor den bevidste tanke hos dyr, det er en urgammel nedarvet naturlig evne - og for musen, antilopen og hunden en livsvigtig måde at komme videre på, uden at være traumatiseret af den dødsoplevelse der kort tid før var så tæt på at blive en realitet.

TRE har hjulpet mange mennesker i Danmark og rundt i verden. Mennesker med depression, PTSD, angst, psykosomatiske lidelser, traumatiske udfordringer, Sklerose, kropslige smerter etc.
Ofte er der ikke ord på traumer, det bare er og invaliderer og forhindrer mennesket i at kunne leve livet på en god nok måde. TRE er en kropslig intervention som arbejder (ryster) ind i det ordløse og løsner de psykiske og fysiske spændinger/traumer som er gemt og husket i kroppens struktur såsom - bindevæv, fascia, nervesystemet mm.  At lære at bruge TRE er at genlære og hjælpe kroppen til igen ved egen hjælp at kunne restituere sig og opløse traumer i kroppen.

 

TRE – Tension and Trauma Releasing Exercises er en metode som udelukkende arbejder med kroppens egne iboende ressourcer til at regulere og forløse spændinger, stress og traume tilstande i kroppen.

TRE er let at lære og når det først de 7 øvelser er på plads og kroppen har ”forstået”, at du gerne vil hjælpe den til at frigøre de spændinger der er ophobet, så vil kroppen begynde at ryste, når du bruger TRE sammen med en Provider og/eller efterfølgende som selvhjælpsmetode privat.

De 7 øvelser aktiverer milde stræk og rystelser i kroppens muskler og bindevæv (fascia) og har en dyb afslappende effekt, som understøtter det autonome nervesystem i at finde balance og indre ro.

Kroppen husker og der findes ikke som sådan ord for de traumer der er gemt i kroppen, men ved TRE frigøres der positiv energi, som kan trækkes ind som ressource i et terapiforløb og i livet her og nu. Ved TRE kommer der en dybere kontakt til kroppen, og det betyder mere energi (ilt) og overskud til krop og sind. 

TRE er ikke terapi men en kropslig selvhjælpsmetode, som kan indgå som en del af et terapeutisk forløb, og dermed understøtte de terapeutiske samtaler der er i gang. TRE kan også være et selvstændigt forløb uden samtaleterapi.

 Om David Berceli, Ph.D. og grundlægger af TRE.  David Bercelli er international ekspert inden for stress, traumer og konflikthåndtering. Berceli har igennem mange år designet rehabiliteringsprogrammer for internationale organisationer i hele verden og har implementeret TRE® i over 35 lande.

 TRE blev i 2015 en nonprofit organisation til gavn for alle der ønsker at bruge TRE:   TRE® FOR ALL.

  

 

 

__________________________

Karin Koch
Terapihuset København, Studiestræde 30A Kbh. K
Lille strædet 6 Himlingeøje, Hårlev
https://www.karinkoch.dk
mob. 29936830

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress, Depression og Angst