Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Inkontinens - 400.000 ramt! Helbredt på en halv time gratis

Inkontinens: Oplever du at det drypper når du griner, hoster eller løber? Eller oplever du bare lidt for tit trang til at tisse? Eller skal du på toilettet mere end to gange om natten? Så har du måske inkontinens. Her er knibeøvelser ikke altid nok. Så kræv din ret til at få det ordnet på under en halv time. Som kan være helt gratis.

Tis, tabu og trampolinspring
”Der var flere, daglige uheld, og de blev værre og værre. Hvis jeg nøs eller hostede, mens jeg kørte bil blev sædet vådt. Jeg dyrkede heller ikke rigtig motion af samme grund. Jeg gik med bind og trusseindlæg, men det var ikke altid nok. Særlig slemt var det hvis jeg grinte meget.” Sådan siger Susanne Herlin Burghoff, zumba instruktør på 38 år der led af svær inkontinens.

I dag hopper Susanne ubekymret på trampolin sammen med sine fire børn. I dag kan hun undervise i Zumba flere gange om ugen og gøre rent med kost og spand hos virksomheder, organisationer og private. Og det helt uden at tænke på bækkenbund, trusseindlæg eller våde bilsæder. En lille operation på under en halv time har gjort hende helt fri af den inkontinens der i 12 år styrede hendes liv.

For 12 år skulle der altså gå, før Susanne fandt ud af at hun led af inkontinens - ufrivillig vandladning. Det var først, da hun begyndte at tisse i bukserne under zumbatræningen at hun efterfølgende bankede i lægens bord og krævede handling.

”Min egen læge sagde bare, at jeg skulle lave knibeøvelser, og da det ikke hjalp, troede jeg, at det var fordi, jeg lavede dem forkert, eller ikke lavede mange nok. ”Bare nogen havde fortalt mig, hvad jeg fejlede. Jeg ville ønske, at jeg havde fået mere og ordentlig information om hvad der var galt”, siger hun.

Til sidst valgte hun at handle selv, og blev hurtigt opereret på Privathospitalet Møn og er i dag fuldstændig helbredt.

Fik livet tilbage
”Det var en kæmpe lettelse alene at finde ud af, hvad jeg fejlede. Jeg har fået et helt nyt liv. Det har været en kæmpe omvæltning i positiv forstand. Nu kan jeg grine, nyse, hoste, løbe og lege. Før løb det jo ud af mig”, fortæller Susanne.

Det begyndte umiddelbart efter fødslen af Susanne’s første barn. Og det blev værre for hvert barn hun fødte. Hun skammede sig og troede at det var hende der var noget galt med. At hun var den eneste, der havde det sådan.

Først fire børn senere, finder Susanne ud af, at hun lider af stressinkontinens. Det eneste, der ærgrer hende, er, at der skulle gå så mange år, før hun fandt ud af, at det var en lidelse som det er SÅ LET at blive fri for.

Susanne er ellers det man kan kalde en mønsterpatient og gik til lægen med det samme, da hun mærkede symptomerne, efter hun havde født sin første søn.

Lægen forklarede at bækkenbunden var blevet slap efter fødslen, og at hun skulle træne den op med knibeøvelser. Men, som sagt, lige lidt hjalp det. Kort tid efter får hun barn nummer to, og det gjorde kun inkontinensen værre.

Lægen nævnte aldrig "inkontinens"
Susanne gik så til lægen en gang til, men fik blot at vide, at hun skulle blive ved med at træne bækkenbunden. Ingen fortalte hende, at hun led af inkontinens. Velkendt er det jo at stiller man den forkerte diagnose, så fejlbehandler man også.

”Jeg søgte heller ikke viden om det, for lægen nævnte det jo ikke, og jeg gjorde bare, som der blev sagt. Jeg troede det blev ved, fordi jeg var dårlig til at lave knibeøvelser. Samtidig skammede jeg mig over det. Jeg talte ikke engang med mine veninder om det. Kun med min mand, og det var heller ikke alt, jeg fortalte ham,” siger hun.

Årene gik, og Susanne fødte endnu to børn. Denne gang tvillinger. Hun fortsatte med bækkenbundstræningen. Stadig uden resultat. Efterhånden lærte hun at tage sine forholdsregler og forsøgte bare at leve så normalt som muligt. Altid med bind og trusseindlæg i tasken. Hun tissede af, hver gang hun kun komme til det. Det var kørt så langt ud at hun måtte planlægge ruter når hun skulle noget, så hun vidste, hvor og hvornår hun kunne komme på toilettet!

I 2010 startede hun op som zumbainstruktør. Og så længe hun tissede af – først et kvarter inden og siden to minutter før holdstart – ja, så gik det lige. Lige indtil den søndag eftermiddag hvor hun glemte det sidste toiletbesøg.

”Det var som om, der blev prikket hul på en ballon, og så rendte det bare ud af mig. Jeg måtte stoppe undervisningen og løbe ud på toilettet. Mine trusser var gennemblødte, og min lyse træningsbukser havde en stor mørk våd plet. Jeg fik skiftet trusser og forsøgte at suge så meget fra træningsbukserne op med toiletpapir som muligt. Zumbaholdet skulle jo nødigt opdage noget, når jeg kom tilbage. Virkelig ubehageligt.”

Ovenpå denne ydmygende oplevelse, kunne hun ikke mere. Hun gik til lægen for sidste gang, bankede i bordet og sagde at nu måtte der altså gøres noget. Hun ville ikke længere udsætte sig selv for den slags oplevelser.

Knibeøvelser - IKKE nok
Susanne blev så henvist til gynækologisk afdeling på Næstved/Nykøbing Falster Sygehuse – stadig uden at vide, hvad hun fejlede. Der var bare knap et års ventetid på at komme til forundersøgelse.

”Der stod godt nok i brevet, at jeg havde frit sygehusvalg og kunne vælge et privathospital, hvis jeg ønskede det - men typisk for den her lidelse, så skammer man sig og ønsker ikke at være en byrde for nogen. Det var så stort et tabu for mig, så jeg indstillede mig på at vente endnu et år,” fortæller hun.

Til alt held havde hendes far hørt godt om Privathospitalet Møn og fået oplyst at hospitalet udførte behandlinger mod inkontinens. Den lykkelige udgang på historien blev at Susanne fik sin operation.

”Jeg er stolt og glad, fordi jeg har fået et nyt liv. Jeg skammer mig ikke mere og vil gerne fortælle andre kvinder hvor stor en betydning både lidelsen og lykken efter den lette operation har haft for min livskvalitet. Jeg vil gerne fortælle alt det, som ingen fortalte mig igennem 12 år. Jeg manglede både informationer og viden fra lægen og nogle rollemodeller, jeg kunne spejle mig i. Den dag i dag undrer det mig stadig at lægen bare blev ved med at sige at jeg skulle lave knibeøvelser år efter år - uden at gøre mere ved det og uden at fortælle mig hvad jeg fejlede. Der er et kæmpe behov for at sætte fokus på det her. Især når man finder ud af, hvor mange kvinder, der faktisk er inkontinente. Det er helt tosset, at vi ikke taler åbent om det, så det har jeg besluttet mig for at gøre.”

Kvinder har ret til kvalificeret og hurtig hjælp, når de bliver ramt af kvindesygdomme. Men skam og tabu stopper dem. Faktisk er inkontinens så tabubelagt at de ramte ofte føler sig helt alene i verden. Mange tænker endda at det er deres egen skyld - og at de derfor må finde sig i det! Tit tror folk at inkontinens skyldes psykiske problemer og stress, eller at det kun er noget der rammer gamle mennesker. Men det er sejlivede skrøner.

Ingen ved nøjagtigt hvor mange kvinder der lider af ufrivillig vandladning, netop fordi lidelsen føles pinlig og ydmygende. Kontinensforeningen anslår at det er op mod 400.000! Næsten en folkesygdom. Af disse lider omtrent 200.000 kvinder af stress-inkontinens, som hos Susanne kan helbredes på under en halv time!

Stress-inkontinens kunne udryddes hvis bare kvinderne ville kræve deres ret.

40 % af alle kvindelige balletdansere
Vidste du at en undersøgelse viser fx, at 40% af alle balletdansere lider af inkontinens. ”Fødsler er den allerstørste risikofaktor” forklarer Martin Rudnicki, der er gynækologisk overlæge på Privathospitalet Møn og tilføjer: ”men også tungt arbejde, elitesport, operationer i underlivet eller andet, der belaster bækkenbunden, kan medføre stressinkontinens”.

Martin Rudnicki, der er en af de mest erfarne kirurger i landet på dette felt, fortæller videre: ”Mange af de kvinder, jeg har opereret, har svært ved at forestille sig, at de nu er kurerede for deres inkontinens og tør ikke leve det liv, de levede, før de blev inkontinente. Men de kan betragte sig selv som helbredte og kan efter en uges tid løbe, motionere, hoppe og springe, som de har lyst. Det gælder selv for kvinder der dyrker sport på eliteplan.”

Til kamp mod stress-inkontinens
Privathospitalet Møn har i samarbejde med Kontinensforeningen og uroterapeut Heidi Kleis sat sig for at gå forrest i udryddelsen af stress-inkontinens. Hospitalet har i kraft af sin kompetence på området opnået regionsfunktionen i Region Sjælland. ”Regionsfunktionen er en blåstempling af hospitalets ekspertise, som vi naturligvis er meget stolte af” fortæller speciallæge og administrerende direktør Erik Ditlev ”og den vil vi bruge til at tilbyde oplysning og hjælp til så mange kvinder som muligt.” Heldigvis er det et meget lille indgreb. Det tager under en halv time, og efter en uge er man så god som ny”.

Et tilbud om hjælp til alle kvinder med inkontinens i Danmark
Privathospitalet Møn tilbyder alle kvinder med inkontinens i Danmark behandling: er der mere end fire ugers ventetid på de offentlige sygehuse er det gratis. Hospitalet tager også imod patienter med privat sundhedsforsikring eller ved egenbetaling.

Du kan henvende dig direkte til Privathospitalet Møn. Vi vejleder dig hele vejen igennem, og hjælper dig med papirarbejdet i forhold til din sundhedsforsikring. Eller du kan blive henvist gennem det offentlige system. Her er det første skridt til behandling et besøg hos din egen læge.

Hvis du er i tvivl om hvordan du griber det an, er du altid velkommen til at ringe til Privathospitalet Møn som vil hjælpe dig med råd og vejledning.

Få mere information

Ring direkte på tlf. 7610 4060 (mandag-torsdag kl. 8-14)
Du kan også sende en mail til en af vores dygtige sygeplejersker med speciale i inkontinens. 
Klik på mailadressen og skriv trygt til: info@privathospitaletmoen.dk

www.privathospitaletmoen.dk

Kontinensforeningens hjemmeside: www.kontinens.dk

 

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Inkontinens -bliv helbredt på en halv time gratis. Læs hvordan på Levlykkeligt.dk