Simon Vittus Jasper Hansen

STILHEDS RETREAT VED LIMFJORDEN

24/09/2022 - 07:30

Et retreat – uanset hvilket slags – har altid kun ét formål: At skabe rammerne for at man kan fordybe og forstærke kontakten med ens kerne. Og dermed de potentialer, som ligger gemt dybere inde i en selv. Denne kontakt muliggøres bl.a. gennem den afspænding og afstressning, et retreat tillader, samt den intensivering, som den fysiske og meditative praksis tilvejebringer. Retreatet veksler mellem fysisk yoga, siddende meditation/mindfulness, og liggende afspændings-øvelser. Hertil kommer et teoretisk aspekt, samt en nødvendig erfaringsdeling af egne oplevelser og læring. Endeligt handler retreat-grupper også om fællesskab og den glæde og støtte, som grupper sammen producerer. Vi vil således værne om den trygge og uambitiøse atmosfære; hvor det hele kan få plads. Både helt nybegyndere og mere erfarne kan være med på retreatet.

 

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Og den hatha yoga, vi anvender har ekstra fokus på 2 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) Dels at udføre øvelserne med mere korrekthed. Dvs. vi anvender en såkaldt holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels at få mere ud af yogaen på et fysiologisk plan, da mange af kroppens dårlige vaner afbrydes og erstattes af mere hensigtsmæssige vaner. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans og fri bevægelse bruger vi, så kroppen kan bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

 

MINDFULNESS, MEDITATION, AFSPÆNDING

Den meditative praksis på dette retreat har tre hjørnesten. 1) Basal mindfulness. Mindfulness er en træning i at være til stede nu og her. Og at møde alt med accept. Denne praksis vil vi benytte igen og igen. Kodeordene er nærvær og afspænding. Dvs. vi vil arbejde med at træne vores evne til nærvær; men på en afspændt måde. Afspændingen er det andet kodeord i mindfulness-praksis. Vi kommer også til at beskæftige os med den basale teori og viden om mindfulness-praksis. 2) Den anden hjørnesten i det meditative kommer fra den grundmodel, Jes Bertelsen har anvist for meditativ praksis, kaldet femkanten. Dette er en model, som påpeger, at for at vores meditation skal blive så gunstig og balanceret som muligt, bør den indeholde brug af følgende fem indgangs-veje: Kroppen, åndedrættet, hjertet, bevidstheden og det kreative. Den tredje hjørnesten består af energiarbejde, som indbefatter arbejde med chakraerne og hele kroppens energisystem. Energikrops-arbejdet er et meget anvendeligt system – også for helt nybegyndere. Det kræves derfor ingen forudgående kendskab til hverken chakraer eller healing. Når vi øger kontakten til energisystemet, øger vi samtidigt kontakten indadtil; mod vores kerne essensen. Derudover er der en stor og dyb afspænding i energiarbejde.

 

STILHED

Stilheden er en vigtig del af den ramme, som skal sørge for at øge kontakten indadtil, til én selv. For mennesker, som ikke har været i stilhed før, kan det virke provokerende eller endda uforståeligt, at skulle være i stilhed. For andre, som har erfaringerne, er der en stor selvfølge i formålet med stilheden, samt en klarhed om de frugter, der kommer ud af at være i stilhed. Erfaringerne viser, at man ender med at værdsætte perioderne med stilhed, og får et betragteligt udbytte heraf. Den type stilhed, vi arbejder med, er ikke en total stilhed. Der vil således være rum til, at jeg guider og underviser. Derudover vil der også være øvelser, hvor man som deltager udveksler, fx to og to og/eller i den store gruppe. Har man lyst til at være i total stilhed, er det muligt at springe disse øvelser over.

 

PROGRAM

FREDAG (hvis man vil ankomme aftenen før, skal man selv aftale med kursus-stedet)

 

12 Let frokost

 

13-18 Undervisning og praksis

 

18 Middagsmad

 

19:30-20/20:30 Aftensession

 

 

 

LØRDAG

 

7:30-9:00 Morgenpraksis

 

9:00 Morgenmad

 

10:30-13:00 Undervisning og praksis

 

13 Frokost

 

16-18 Undervisning og praksis

 

18 Middagsmad

 

19:30-20/20:30 Aftensession

 

 

 

SØNDAG

 

7:30-9:00 Morgenpraksis

 

9:00 Morgenmad

 

10:30-14:00 Undervisning og praksis

 

DUEGAARDEN, HVOR RETREATET AFHOLDES

Duegaarden er et kursus-, konference- og uddannelses-center beliggende på øen Nykøbing Mors i den vestlige ende af Limfjorden. Duegaarden ligger næsten helt ud til vandet, med de smukke skrænter ned til fjorden. Duegaarden har eksisteret i ca. 40 år, og drives af Pernille og Jens, som opretholder lige dele professionalisme, hjertevarme, og personlighed i deres værtskab. Selve naturen i området er ganske enestående. Der er en virkelig ro, både på kursus-ejendommen, og i naturen omkring; som vel kommer sig af, at området er så afsides og tyndt befolket. Vi har for vane at inddrage naturen i undervisningen. Der er også gode muligheder for gåture og væren i naturen i pauserne. Se evt. mere om Duegaarden her: http://duegaarden.dk/

 

MÅLTIDER

Vi spiser økologisk, vegetarisk mad. Alle måltider tilberedes af køkkenpersonalet.

 

VÆRELSESTYPER OG PRISER

Deleværelse: 3.200 kr. (man deler med 1 eller 2 personer af samme køn).

 

Dobbeltværelse: 3.750 kr.

 

Enkeltværelse: 3.900 kr.

 

Studierabat: Der er 20 % procent rabat på alle retreats, og alle overnatningsmuligheder ved fremvisning af gyldigt studie-kort.

 

Prisen inkluderer foruden undervisningen følgende: Logi, frugt, snacks, kaffe og the samt sengelinned og håndklæder. Måltiderne er eksklusiv prisen. Prisen for alle måltider er kr. 500, som betales sammen med kursusafgiften.

 

TILMELDING OG BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com, og fortæller hvilken værelses-type, du ønsker. Hvis du får tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du med det samme 1500 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Du kan også betale via MobilePay til 24923453 (Simon Vittus Jasper Hansen). NB: Husk at påregne prisen for måltiderne, når du indbetaler.

 

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

HER FINDER DU UDDYBENDE INFO OM MIG OG HVILKE LÆRINGS-MILJØER, JEG HAR MIN VIDEN FRA

 

https://simonvjhansen.dk/om/

 

__________________________
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
STILHEDS RETREAT VED LIMFJORDEN