Er Stenalderkost noget for dig? Sådan finder du svaret

Thomas Rode får tid i den bedste sendetid til at fortælle, hvor glad han er for stenalderkost. Debatten raser på Facebook. Nogle er helt oppe at køre, og andre håner ham.

Jeg synes det er et dybt personligt valg, hvad man vil spise, og hvilke resultater man ønsker at skabe via kosten. Det handler ikke om at gøre hinanden forkerte. Det handler om reel oplysning der ikke er sponsoreret af fødevareindustrien. Oplysning med tal der ikke lyver.

Men det er en god idé at træffe dette valg med åbne øjne og ikke pga. at noget er oppe i tiden.

Her er en række spørgsmål der er gode at stille, inden du vælger om en kost ekstrem rig på animalske produkter føles rigtig eller forkert for dig.

Går jeg op i dyrevelfærd?

Kun 1% af verdens kød stammer fra fritgående dyr, og koen er verdens abslout mest hårdarbejdende dyr. Se evt debat for og imod på youtube "Should meat be of the menu". Her er det ikke en side der fremhæves, men to. 

Ønsker jeg at være med til at øge forskellen mellem rige og fattige?

En milliard mennesker dør af sult. En milliar dør af overvægt. 75% af soja og 50% af korn går til at fodre slagtedyr, som kunne fodre alle sultne. 17000 børn dør af sult om dagen. Det er fem gange 11 september 2001 om dagen. 

"There is enough food for everyones need, but not enough for everyones greed"

Ønsker jeg at øge min risiko for alverdens sygdomme?

Fair nok. Denne diskussion kan blive lang. Selvfølgelig er det bedre at spise stenalderkost end at spise stenalderkost OG alt muligt andet crab. 

Men lyt lige til læger der taler både for og imod, inden du vælger. Gå f.eks. på youtube og lyt til debat mellem Dr. Ornish og Taubes. 

Ønsker jeg at tabe mig ved at bringe kroppen i ketosis, hvilket sker på en lav kulhydrats diet?

Læs mine blogs om ketosis på min hjemmeside eller google det.

 

Vil du vide mere om en kost rig på frugt og kartofler, og ikke rig på kød? Så er der masser gratis at hente på enerGittes talkshow i iTunes. Og du kan få en gratis kom igang bog "Rask og ren med grønne smoothies". Ingen kemi, ingen dyre pulver og piller. Bare frugt og grønt. 

 

Kærlig hilsen

Gitte 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stenalderkost - noget for dig? Sådan finder du svaret