Stemmens autentiske udtryk – med yoga og meditation

Stemmens autentiske udtryk – med yoga og meditation

16/11/2018 - 18:45

VELKOMMEN

På dette kursus arbejder vi to veje: Vi arbejder os indad, og skaber således kontakt til vores kerne. Og derefter arbejder vi os udad gennem udtrykket i stemmen og kroppen. Yoga er den ideelle opvarmning til stemmearbejdet. Så dagene starter med et længere yogastræk – herefter fortsætter stemmearbejdet. Meditation bruger vi til at skabe fokus og integration. Kurset henvender sig både til begyndere og til mere erfarne inden for yoga og stemmearbejde.

 

YDERLIGERE

Den første del af dagen vil Simon lave en længere session med kroppen. Den primære form vil være klassisk hatha yoga, og vi supplerer med pilates, qi gong og dans. Fokus på yoga sessionen er at skabe en virkelig god kontakt til kroppen og åndedrættet, hvilket fungerer som et ideelt fundament for det stemmearbejde, AnnMari fortsætter dagen med. Måske du kender til pludselig: at få en klump i halsen – at du bliver hæs – at stemmen knækker eller ryster – at stemmen pludselig bliver svag eller skinger – at ordene bliver hængene i halsen. Ja, stemmen fortæller alt om, hvordan vi har det. Vi vil derfor arbejde med det dybe åndedræt og forskellige stemmeøvelser for at åbne til vores livgivende styrke og kraft i kroppen og stemmen. Samt med hvordan man bliver tydelig, og hvordan man kan lære at turde fylde rummet med sin stemme og dermed sig selv. Således bliver det muligt at mærke glæden ved at synge og være til stede i nuet.

Stemmearbejdet har fokus på at kunne udtrykke sig bedre, friere og mere klart. Dette mere præcise udtryk trænes igennem sang – og stemmeøvelser, men skal også ses i en bredere kontekst. Menneskers liv består af to ting: Dét, vi tør udtrykke. Og det vi ikke vil/tør/kan eller har lært at udtrykke. Jo bedre vi er stand til at udtrykke os selv, jo mere fylde og mening kan livet komme til at rumme. Kurset handler derfor i høj grad om en træning i bedre at kunne udtrykke sig, for at lade livet blive mere helt og menings-fuldt. Vi kommer derfor også til at arbejde med udtryk på andre områder end kun stemmen. Ser vi nærmere efter, udtrykker vi hele tiden noget – på mange måder. Både vores krop og vores åndedræt sender signaler til vores omgivelser.  Og vores tanker og følelser udtrykker ”fortolkninger” af vores indre liv og verden.

Et overordnet tema for hele kurset er det autentiske udtryk. Dvs. et arbejde, der handler om at kunne udtrykke sig; via stemmen, via kroppen, via ånddrættet, via det at være i kontakt med sådan som vi faktisk er og har det. Kurset kan på den måde bidrage til en (gen)opdagelse af vores indre kreativitet; hvad udtrykker jeg netop nu på den måde, jeg sidder? Hvad udtrykker jeg netop nu i kontakt med andre mennesker?

Der vil på kurset indgå terapeutiske øvelser, hvor vi undersøger og arbejder med det, der blokerer det frie og autentiske udtryk.

Alle deltagere bedes medbringe 2 sange, som de er fortrolige med. De to sange kommer til at være ens hjemmebane under kurset, og dvs. dem, man laver stemme-arbejdet med.
 

OM UNDERVISERNE – ANNMARI MAX HANSEN OG SIMON VITTUS JASPER HANSEN

AnnMari har gennem mange år arbejdet som skuespiller/instruktør og sanger. AnnMari er medvirkende som solist i forskellige koncert-sammenhænge. Hun har indspillet flere plader og medvirket i adskillige musicals. De sidste 18 år har AnnMari fungeret som konsulent og psykoterapeut. Hun er i dag fast tilknyttet Nordisk Gestalt Institut som underviser & terapeut, hvor hun bl.a. underviser i stemmearbejde. Se mere på annmarimaxhansen.dk/ 

Simon underviser i yoga og meditation. Både på retreats, faste ugentlige hold og workshops. Han er uddannet hatha yogalærer fra Thailand og Danmark. Simon er bosiddende ved Vækstcenteret i Nørre Snede, og lever et liv med meditation og spirituel praksis som omdrejningspunkt. Han er desuden uddannet cand.mag. i filosofi og kommunikation, certificeret psykoterapeut, og MBSR-mindfulness-instruktør fra Århus Universitet. Se mere på simonvjhansen.dk/

 

PROGRAM

FREDAG

10:30-12:00 Ankomst til Mellem-rummet. Indlogering med kaffe, the og frugt. 

12:00 Frokost

PAUSE

13:00-19:00 Undervisning og praksis (inkl. lang pause)

19:00 Aftensmad

21-21:30/22 Aftenundervisning

 

LØRDAG

8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)

12:00 Frokost

PAUSE

15-18 Undervisning og praksis

18 Aftensmad

20-20:30/21 Aftenundervisning

 

SØNDAG

8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)

12:00 Frokost og fælles afslutning

 

PRAKTISK

Retreatet løber fra fredag d. 16. november-søndag d. 18. november. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 12 med frokost. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kallundborg og Hou. Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 09:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 13:15. Mellem-rummet, hvor retreatet afholdes, ligger 5 km fra Sælvig Havn.

Sejler man fra Kalundborg skal man bestille billetter (http://www.faergen.dk/) til den færge, der afgår fra Kalundborg kl. 8:30, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 09:50. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.    

PRIS:

Deleværelse: 3.450 kr
Dobbeltværelse: 3.950 kr (begrænset antal)
Enkeltværelse: 4.150 kr (begrænset antal) 

Early bird rabat senest 1. oktober: 400 kr rabat

Prisen inkluderer: indkvartering og logi, daglig yoga og meditation, tre økologiske, vegetariske måltider hver dag, fri frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.

Begrænset antal pladser.
Prisen er eksklusiv transport.

 

TILMELDING

Send en mail til: simonvjh@gmail.com

Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker dobbelt eller enkeltværelse.

Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.500 kr eller den fulde kursus-pris til:
Reg. nr.: 8401 Konto: 0001280249 (Merkur Bank)

Husk at skrive dit navn og ”stemme” i forb. med overførsel.

Restbetaling senest 10 dage før retreat starter.

Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.

AFBUD

I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før retreat start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.500 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person.

Ved afbud senere end 14 dage før retreatstart, refunderes det indbetalte beløb ikke.

AFLYSNING

Måtte det uventede ske at retreatet aflyses af arrangør tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.

SPØRGSMÅL

Har du spørgsmål til underviser kan du kontakte Simon på: simonvjh@gmail.com

TRANSPORT

Transport til og fra Samsø/Mellem-rummet er ikke inkluderet i prisen.

Mellem-rummet er beliggende 5 min. kørsel fra Sælvig (færgehavn fra Jyl-
land) og 10 min. kørsel fra Ballen (færgehavn fra Sjælland).

Samsø Rederi: http://www.tilsamsoe.dk/ (fra Jylland, Hou Havn)
Samsø Færgen: http://www.faergen.dk/ (fra Sjælland, Kalundborg)

NB: Husk pladsbestilling

REJSEGARANTIFONDEN: Dette arrangement betragtes iflg. Rejsegarantifonden ikke som en pakkerejse, da betaling foregår til Mellem-Rummet, stedet hvorfra kurset holdes, og er derfor ikke omfattet af Rejsegarantifondens dækning, som sikrer mod konkurs ved pakkerejser.

Simon Vittus Jasper Hansens billede.

__________________________

Simon Vittus Jasper Hansen.
Cert. Hatha Yoga Lærer. Cert. Psykoterapeut.
Cand.mag. i Filosofi & Kommunikation. Underviser i meditation, på retreats og i mindfulness.
http://simonvjhansen.dk
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stemmens autentiske udtryk – med yoga og meditation