10 trin der giver dig energien og glæden tilbage

Har du altid så meget energi? Bliver jeg ofte spurgt. Og ja det har jeg da for det meste. Okay, min energi er ikke helt i top, men jeg har dedikeret mit liv til at skabe energi – og det meste af tiden lykkes det ret godt. Sådan har det absolut ikke altid været. Jeg ved hvor ondt det gør, når lamperne lyser rødt. Jeg har erfaringer med at slæbe fysisk og psykisk rundt på overvægt, at vokse op med en alkoholisk far, at lide af så mange migræneanfald, at jeg til tider drømmer om en hjernetransplantation.

Alt sammen oplevelser der tilsammen førte mig til mit livs vigtigste beslutning: ”Intet er vigtigere end mine daglige mentale, fysiske og spirituelle energi ritualer. For med energi kan ALT lade sig gøre”. Mine personlige erfaringer kan du læse om i min bog ”Mere energi”. Her får du 10 hurtige med det samme.

1. Få din daglige dosis af H-vitaminer. H for humor. Latter er som et festfyrværkeri for din sjæl.

2. Få din daglige dosis af N-vitaminer. N for nydelse. Forskningen viser, at nydelse og helbred går hånd i hånd. Når du nyder noget, så udløses en gasart i kroppen, Nitric oxide, som styrker immunforsvaret.

3. Lav mini meditationer. Start med at sætte 3 minutter af om dagen, hvor du sidder i total ro. Imens du trækker vejret ind gennem næsen, tænker du sætningen: mere energi. Imens du puster ud, tænker du sætningen: Jeg giver slip.

4. Skab et sundt miljø i din krop. Invester f.eks. i en rigtig god saftpresser og drik gerne op til en liter grøntsagssaft om dagen. Drik smoothies med masser af bær. Spis rigeligt med ingefær, hvidløg, chili og Gurkemeje der virker beskyttende mod alverdens sygdomme.

5. Gå i sauna. Affaldsstofferne vælter ud af kroppen med al den sved. En dejlig måde at genopbygge energien på.

6. Lyt til din indre cheerleader. Du kan bringe din indre cheerleader på banen, hver gang dit indre sludrehoved har taget over med negative tanker. Det gør du ved at energi-coache dig selv med følgende spørgsmål: Hvilke tanker ville føles lidt bedre nu?

7. Lav plus og minus lister. Tag stilling til hvilke ti ting i din hverdag der dræner din energi, og hvilke ti ting der nærer din energi. Spørg dig selv: Hvordan kan jeg outsource, betale mig fra, bytte mig fra de ting der dræner? Hvad skal der til, for at de ting der nærer, kommer til at fylde mere i min hverdag?

8. Energistyr med trafiklyset. Selvom du har fysisk tid til at skrive noget i kalenderen, er det ikke sikkert, du også har energien til at udføre opgaverne. Del dit liv op i røde, gule og grønne opgaver. Røde er de opgaver der er ekstremt energikrævende. Gule er de opgaver der kræver mellem energi. Og grønne er de opgaver, du lader op af. Nu er din opgave at organisere dit liv, så trafiklyset konstant skifter farve. I stedet for at der er fire røde på en dag, og du falder sammen kl. 20.00 som en slatten karklud.

9. Lev som en sprintløber. Vær ikke bange for at stresse dig selv nu og her. Giv alt hvad du har i dig som en sprintløber, men sørg for at du får mange pauser ind imellem. Stress opstår ikke, fordi du i ny og næ giver dig fuldt ud, men fordi du ikke har balance mellem aktivitet og hvile.

10. Vælg kærlighedens energi. Mange spirituelle mestre mener, at der kun findes to følelser. Frygt og Kærlighed. At alt hvad du tænker, siger og gør enten udspringer fra frygt eller kærlighed. Din opgave er altså at være så meget i samklang med kærlighed som muligt. Dyrk ekstrem venlighed over for dig selv og andre, for det får din spirituelle energi op på uanede højder.  
Det var et par bud her fra. Hvad nærer dig? Hvad dræner dig? Måske er det tid til et indre og ydre energieftersyn!

Forårshilsner fra
Gitte Koldtoft

EnerGitte Koldtoft

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
kanon gode råd i sommervarmen noget vi alle kan overcome love Merete
Dejlig artikel, Gitte, tak for den KH Charlotte
Det virker super enkelt og effektivt. Jeg har fluks givet det videre til nogle kolleger, jege tror kan have gavn af det :-D
Fysisk energi, mental energi og spirituel energi. Coach Gitte Koldtoft på Levlykkeligt.dk