Sommer forbundethed, vi er intet uden hinanden

Sol, sommer og natur er en fantastisk energi kilde, og kombinere du det med fællesoplevelser, god mad og krydder det med kunst oplevelser fra dengang og nu, giver det 10% ekstra energi at tære på når hverdagen igen indfinder sig.

Efter en fire dage i Skagen med besøg på Råbjerg mile, Danmarks største ørken plet, en dejlig gåtur ud på toppen af vores dejlige land, grenen og besøg på div. Kunst gallerier og ikke mindst Skagens kunst museum med alle de fantastiske malerier af P.S. krøjer, Michael og Anna Ancher mfl. (den eneste oplevelse som IKKE var gratis) og der til tilsat sol, så er mine batterier igen ladet.
Skagen er som et flue papir på denne tid af året, 1000 vis af sommer gæster fra ind og udland muntre sig på toppen af Danmark.

Hvor vil jeg så hen med denne turist katalog beskrivelse? Jo, selv om jeg er gået i ”ferie mode”, så er der en lille observant, som observerer de andre. Det jeg lægger mærke til er, alle de forskellige måder som folk er sammen på, og det de er sammen om.
Selv om måden vi holder ferie på er forskellig, jeg tænker her på telt eller luksus sommerhus, cykel eller rød porsche, så er der en ting, der er fælles og det er de fælles oplevelser, samværet med venner, familie, børn, kæresten m.m.

Inden for den eksistentielle psykoterapi taler vi om den uundgåelige forbundethed. Det er denne forbundethed jeg ser alles øjne og smil herude i sommerlandet. Vi er intet uden hinanden, Landet havde ingen historie, kunstnerne ingen motiver, familierne ingen børn uden den anden. Relationer er måske det vigtigske element for lykke. Relationer får os til at føle os elsket og ønsket, vi henter energi i denne forbundethed.

Selv om forbundetheden er uundgåelig, så opstår relationen dog ikke af sig selv. Vi må selv gøre vores til at relationer opstå, det er det enkelte menneske som må forbinde sig – forbinde sig til naturen, kunsten, vennerne, kærsten, familien osv.
Ferie, om det så blot er et par dage, er en fremragende mulighed til, at vedligeholde eller skabe nye relationer, og min lille observatør ser, at der gøres rigtig mange forskellige forsøg her ude i sommerlandet.

GOD SOMMER

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sommer forbundethed, vi er intet uden hinanden. Læs mere