Tænder du ubevidst din smertekrop? Hør om Oprahs oplevelse, da hun blev syg.

 Slip fri af smertekroppen

Ifølge Eckhart Tolle bærer vi alle rundt på en indre smertekrop, som består af alle de smertefulde følelser, vi har oplevet i livet.

Hos en stærk utilfreds person kan smertekroppen være aktiv i op til 90 % af tiden. Og hos en person der er til stede i nuet, vil smertekroppen være passiv det meste af tiden.

Men hvordan aktiveres smertekroppen? Det gør den, når den får næring fra negativitet. Hvis du f.eks. reagerer med vrede, er oppe at skændes med virkeligheden eller fortæller dig selv negative historier om for og fremtiden.

Hvordan slipper du ud af smertekroppen? Ved at være 100 % tilstede i nuet og acceptere det som det er uden kamp.

Har du hovedpine, (læs mere i min migrænebog til nov) betyder det ikke, at smerten forsvinder helt, men ved at acceptere smerten som nu engang er i fuld flor, skaber du ikke yderligere psykologisk lidelse oven i den fysiske smerte, og smerten vil hurtigere fortage sig.

Tolle siger, at der er forskel på smerte og lidelse. Jesus mærkede smerte, da han hang på korset, men fordi han accepterede at smerten var der lige nu, så oplevede han ikke lidelse.

Oprah fortæller i en af deres gratis teleklasser på oprah.com:

”Forleden var jeg så sløj, at jeg måtte hjem i seng. Jeg orkede ikke engang at rejse mig for at drikke vand, og var sikker på at jeg måtte ringe afbud til en stor event, jeg skulle til næste dag. Pludselig huskede jeg på det med at acceptere nuet som det er, uanset hvor smertefuldt det føles. Jeg gentog for mig selv: Jeg accepterer at smertekroppen agerer lige nu”. Få minutter efter faldt jeg i søvn, sov mange timer og vågnede fuldstændigt frisk næste morgen.”

Coach:

Næste gang du føler smerte, så spørg dig selv:

Vil jeg kæmpe imod smerten eller accepterer den lige nu?

Som Tolle siger, så er alt andet end accept vanvid. 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Eckhart Tolle har et genialt udtryk der forklarer smerte. Nemlig smertekroppen.