Små skridt med stor effekt

Små skridt med stor effekt

Kender du det at tro du kan nå alverdens ting på en fridag - og når du så kommer frem til aften, så havde du måske kun nået det halve? Det er så nemt at overvurdere, hvad man kan nå på kort tid. Omvendt kan vi blive helt vildt overraskede over hvad man faktisk kan nå over en lang periode med små, næsten umærkelige skridt.

Når jeg går en tur i min have, hiver jeg lidt ukrudt op her og der - bare en lille smule. Men når jeg gør det hver dag, betyder det, at mit havearbejde altid er en nydelse og næsten lidt meditativt. Jeg er faktisk ret lykkelig, når jeg hygger mig med at ordne haven. Det skal også lige siges, at selvom min have er ganske nydelig med mange skønne blomster, synes jeg rent faktisk at skvalderkål er pynteligt visse steder. Men med den metode er havearbejdet ikke hårdt arbejde, men små hyggelige ture rundt i min skønne have. Jeg praktiserer også den metode på de områder, hvor jeg synes, der godt må ske noget mere - og der ikke lige er udsigt til revolutioner. Så har jeg i hvert fald gjort en lille ting, så jeg kommer i den retning, jeg ønsker. Det kan godt være, der er lange udsigter, men det er rart at gøre et eller andet. Og lige pludselig giver det et ordentligt ryk.

Jeg opfordrer selvfølgelig også mine klienter til at bruge metoden til at øge sundheden - og mindske vægten. Og det er en stor glæde, når de fortæller, at det var de små skridt, der gjorde, at de i løbet af en måske lang periode, fik et godt forhold til mad, fandt deres naturlige vægt - og den tryghed at kunne hvile i kroppen og vide at vægten nu er stabil. Og at det faktisk ikke var særlig svært. Det kan være noget af en overvindelse, når man skal indrømme, at det med sundhed og vægt kan være nemt, når man nu er vant til at tænke på det som svært og uovervindeligt. Men ih hvor er det dog velgørende, når det sker.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dejligt at møde een, som også nyder haven, som jeg. Er helt enig hvad angår det meditative også selvom det handler om gedigent hårdt havearbejde. Er aldrig rigtig sur, når jeg er i haven. Kan endda finde på at springe løbeturen over, bare for at nå noget mere derude. God sommer! blog.katrineaxholm.dk
Små skridt med stor effekt