Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Slip af med din eksem

Slip af med din eksem

Eksem kommer i forskellige udgaver, nogle former bliver udløst af stress. Det er irriterende, og ikke særlig kønt. Der er heldigvis nogle ting man kan gøre, både for at forebygge men også for at slippe af med den eksem, man allerede har. For at kunne behandle det, er det dog vigtigt, at man ved hvilken type eksem man har.

Skæleksem
Skæleksem er en helt normal type eksem, som rigtig mange danskere har. Den kommer i forskellige grader, og viser sig ofte på forskellige tidspunkter. Dette kan f.eks. være ved temperaturskifte eller i bestemte perioder af ens liv. Man kan få forskellige typer af skæleksem. Oftest vil man opleve, at det kommer i hovedbunden. Men det kan også komme i ansigt eller andre steder på kroppen. Eksem opstår fordi, at man har en hudsvamp som kroppen reagerer på. Hvis man gerne vil behandle det, kan man bruge en specialcreme fra Astion Pharma, som dræber svampen og gør, at man slipper af med eksem og den tørre hud. Man skal dog være opmærksom på, at man vil skulle bruge forskellige behandling til henholdsvis hovedbund, krop og ansigt. Skæleksem er den mest almindelige form for eksem. Men man vil også kunne opleve, at få kontakteksem, Atopisk eksem, soleksem eller andet. Man bør derfor undersøge grundigt, inden man begynder at behandle det.

Sådan holder du din eksem nede

Der er nogle forskellige måder at hjælpe til at holde sin eksem nede på. Det er f.eks. en god ide at tage korte bade, som ikke er alt for varme. Det varme vand, er nemlig med til, at udtørre huden. Derudover skal man huske at bruge en mild sæbe uden parfume. Det er knap så hårdt for huden, og gør, at den ikke bliver lige så udsat. Som tidligere beskrevet er vand med til at udtørre ens hud. Derfor er det en god ide, at man bruger handsker, hvis man har sine hænder meget i vand. Det er også en god ide at bruge fugtgivende creme/salve, når de har været i vand. Man skal faktisk gerne, bruge noget fugtgivende flere gange dagligt.

Du skal også huske at undgå madvarer eller ingredienser i cremer og make up, som du er allergisk overfor. Sørg derfor for at blive testet for dette hos lægen. Og så er det en god ide også at besøge tandlaegen.dk i samme omgang, og bestille tid hos en tandlæge. Hvis du oplever at få begyndende eksem, skal du sørge for ikke at klø i det. Selvom det kan være svært, er det med til at gøre det værre. Skynd dig i stedet hellere ned, og købe noget creme der kan lindre og komme problemet til livs.

Det hjælper også på eksem, at man bruger huer, vanter og halstørklæde om vinteren. Kulden er nemlig med til at udtørre huden. For meget af det modsatte kan også udtørre huden. Sørg derfor for at bruge solcreme når du er i solen, og sørg for ikke, at opholde dig der for længe.

 

Hvis man gerne vil forebygge eksem, skal man også undgå at blive stresset. Det kan nemlig gøre, at eksem bliver udløst. Og eksem er noget af det sidste man har brug for, hvis man i forvejen er på vej til at blive stresset. En anden god måde at forebygge eksem og stress på er ved at huske sin kost. Det er nemlig vigtigt for begge ting, at man spiser sundt.

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Slip af med din eksem