Skuffet - så vær tydelig omkring dine forventninger

Skuffelser kan forhindres når du tydeliggør dine forventninger.

Forestil dette: Du trænger helt vildt til ferie, og aftaler med din veninde, at I vil afsted sammen. 

I beslutter jer for Nice, i Sydfrankrig. Du har været der et par gange før, men det har din veninde ikke. Du og din veninde har ikke tidligere rejst sammen. 

Nu går I så og glææææder jer til at skulle afsted. I taler om hvor hyyyyggeligt det bliver med ferie, al den læææækre mad, og vin, og så al den afslapning I skal have – og alt det I skal ned og opleve.

 

Kufferten pakkes, og du putter det i kufferten, som du ved at du vil få brug for: Bl.a et par gode bøger, til når du skal sidde og nyde en Cafe Latte på en Caféerne. Et par gode sko, så du kan holde ud at gå rundt imellem attraktionerne.

Flere rejsebøger, om det I skal ud og se, og som du glæder dig til at vise din veninde i Nice. Badetøjet kommer selvfølgelig også med, og så propper du også kufferten med øvrigt tøj til turen – så du er garderet til de måske lidt småkølige aftner.

 

I tager afsted:

I mødes i lufthavnen, og er totalt højt humør . I ankommer til hotellet sidst på eftermiddagen, og pakker ud.

I klæder om, går ud og spiser den første aften, nyder et par drinks i baren, og falder omsider omkuld, velvidende at næste morgen starter ferien virkelig for alvor.

 

Næste morgen:

Allerede næste morgen opdager du at der er noget I ikke har fået talt om. Du står op kl. 8.00 - trækker i shorts og T-shirt, og samler dine rejsebøger sammen, så I under morgenmaden kan aftale hvad I skal ud og se i dag.

 

Da du er ved at være færdig til at gå, er din veninde stadig ikke stået op – du siger at du går ned til morgenmaden, og venter på hende der. Hun mumler og vender sig om på den anden side.

Du sætter dig i restauranten, og starter på din morgenmad, imens du venter. 

To timer senere: 

Du har drukket adskillige kopper kaffe, vandret utålmodigt et par gange rundt om poolen. Har fået knipset fået et par billeder med kameraet, som du sender hjem til familie og venner.

 Kl. 10.30 kommer din veninde smilende ned i restauranten. Hun kigger på dig, iført sin bibkini, strandkjolen og badehåndklædet, som hun har om halsen. 

 Lad os komme afsted:

”Nå, skal vi se at komme afsted?” 

”Afsted hvorhen” spørger du forundret. 

”Til stranden jo, solen er jo helt perfekt”

”Joo, men skulle vi ikke lige først finde ud af hvad vi kunne tænke os at se ? – der er masser af flotte attraktioner, bl.a den gamle by med marked og …”

”Aj, vi skal da ikke gå rundt og kigge på gamle huse og ting i en ferie,  - rigtig ferie det er at ligge og slikke sol, på stranden”

”Okay, men så kan vi jo måske se noget i morgen?”

”Det må vi se – afhængigt af hvad tid vi kommer i seng i nat – stilletterne skal da lige slide et par dansegulve op, hvis du ellers kan finde nogle discoteker”

”Vi aftalte da at vi skulle opleve en hel masse?”

”Ja, og det gør vi da også, det er vildt sjovt at ligge og kigge på, og snakke med, de flotte fyre nede på stranden – og du sagde da hjemmefra, at vi skulle ned og slappe af ikke?”.

”Jo, det er bare det, at der er åbnet en fed udstilling, oppe på Chagal-museet” siger du tøvende og skuffet.

Du kan nu allerede mærke at, det her ikke bliver helt den ferie, du havde tænkt dig….

 Jeg vil ikke trætte dig med mere af denne feriebeskrivelse, og måske har du fanget pointen?

Helt sikkert er det at, skuffelser og uindfriede forventninger, er der flere af, og der vil nok komme flere i løbet af ugen…

Jeg gætter på at:  I tager nok ikke på ferie sammen igen….

Hvad er gået galt?

Du og din veninde talte begge to, inden ferien om:

•God mad og vin

•Oplevelser

•Slappe af

•En hyggelig ferie

Det I glemte, det var at tale om HVAD vil det sige – hvad disse ord betyder for jer hver især?

I fik ikke aftstemt jeres forventninger til, hvad der er hyggeligt, eller hvad det vil sige at opleve, og slet ikke om hvilke oplevelser I gerne ville have. 

I fik heller ikke talt om hvilke forventninger I havde til at slappe af.

Denne manglende kommunikation om jeres forventninger – ender med at give mange skuffelser.

De kunne være undgået, hvis I hver især, inden I bestilte billetter, havde været meget tydelige og konkrete. 

Hvad kan du gøre?

I kunne godt inden ferien have fundet ud af, at det måske var en rigtig dårlig ide i det hele taget, at tage på ferie sammen.  

Det kunne også godt være at, I ved at aftemme jeres forventninger, kunne have aftalt, at I godt kunne tage af sted sammen, og så tilpasse det således, at I begge fik opfyldt jeres ønsker – måske ved at I indimellem lavede noget hver for sig.

Det vigtigste er at, når vi har nogle bestemte forventninger til noget, så bliver skuffelserne så store, når forventningerne ikke bliver indfriet.

Derfor kan skuffelser forhindres, når du tydeliggør dine forventninger.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Skuffelser - så vær tydelig omkring dine forventninger. Læs mere