Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Skab en afslappende oase i dit hjem

Skab en afslappende oase i dit hjem

Vi tænker sjældent over det, men ofte stresser vi igennem tilværelsen. Fra vi står op om morgen, igennem arbejdsdagen, når vi kommer hjem og egentlig også når vi lægger os i sengen, og lader tankerne kredse om alle de gøremål, vi ikke nåede. Denne stressen rundt bliver kun forstærket af, at vores hjem også bærer præg af en stresset tilværelse med rod, bunker, nips, radio, tv og lugte. For når vi har gang i mange halvfærdige projekter og generelt har for lidt tid i døgnet, så prioriterer vi andre fremfor os selv og vores eget hjem. Det betyder, at dér, hvor vi egentlig skulle lade op og finde ro, er der fyldt med stressende elementer. Så hvad bør du gøre, hvis rodet og stressen har invaderet din privat sfære? Du giver dit hjem og dit hoved en hovedrengøring! Sådan her gør du:

1) Fjern alt unødvendigt

Det er ikke meningen, at du skal smide alt ud, som ikke har en reel funktion, men ind i mellem kan det godt betale sig at gennemgå sit hjem og se, om der er noget, der bør ryge videre til genbrugsbutikken. Ofte får vi slæbt mere ind i hjemmet, end vi får smidt ud, og det skaber en overfyldt følelse, hvor øjet aldrig finder ro ved en bar plet.

Derfor bør du gennemgå de overfyldte reoler og se, om du enten kan organisere rodet, så det ser mere ordentligt ud f.eks. ved at købe mapper eller kasser, som rodet kan komme i, eller lukkede reol- eller kommodesystemer, så du ikke skal tage stilling til rodet konstant.

Herudover bør du generelt se på, hvor rodet opstår og hvorfor. Mangler du en skål til nøgler, småmønter og andre småting, så de ikke ligger og roder tilfældigt på bordet, så find på løsninger, der kan afstedkomme rodet.

Har du meget elektronik samlet i hjemmet f.eks. hvis du både har tv i soveværelset og i stuen? Radio i både køkkenet, på badeværelset og i stuen? Vi gør det for ikke at kede os, men faktisk gør den konstante stimulering ikke noget godt for vores sjælero. Vi finder aldrig rigtig roen og stilheden, når der altid er larm omkring os – hvad enten det er synsmæssig eller lydmæssig støj.

2) Skab et rum for ro

Om det skal være soveværelset, hvor du skal finde ro til søvnen, eller det skal være et hjørne i stuen, hvor du har udkig igennem vinduet, vælger du selv. Men find et sted, hvor du kan sætte dig i ro og fred, meditere eller drikke en kop morgenkaffe i stilhed med dine egne tanker. Hæng eventuelt en hængestol op i loftet (find den flotte hængestol her) eller køb en gyngestol, da det giver en beroligende effekt at sidde og rokke eller gynge frem og tilbage.

3) Sug lyset til dig

En mørk lejlighed eller hus kan påvirke din energi mere end du tror. Vi har alle brug for et vis kvantum D-vitamin for at fungere optimalt. D-vitaminen kan både komme igennem kost, men også ved at få sol nok. Herudover virker lysterapi som bekendt på depression, da manglende lys kan påvirke dit humør i negativ retning.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at lyset kan komme ind i lejligheden eller huset. Pak den ikke væk bag tunge gardiner eller ved at stille for mange planter i vindueskarmen. Står du overfor at skulle købe lejlighed eller hus, så sørg for at finde ud, hvordan lyset står på lejligheden eller huset, før du underskriver købsaftalen fra din boligadvokat. Det kan betyde meget for din hverdag, at du får lys og varme ind i din stue, når du er hjemme om eftermiddagen.

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Skab en afslappende oase i dit hjem