Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sig farvel til grå stær, og gør dig selv en kæmpe tjeneste

Dette indhold er sponsoreret

Vi har nok alle hørt om grå stær, og de fleste af os kender nok én eller flere, der har stiftet bekendtskab med sygdommen. Det er en øjensygdom som tager noget af glæden ved synet væk, og dette skulle man helst undgå. Synet er noget af det mest fantastiske vi har. Tænk engang bare over, hvor mange smukke ting, du ser hver dag.

Men hvad er grå stær egentlig? Grå stær er en øjensygdom, som rammer rigtig mange. En operation af grå stær er faktisk den mest udførte på verdensplan. Sygdommen rammer som sagt mange, og der er nogle helt klare symptomer, du kan holde øje med. Hvis du oplever ting såsom blænding fra solen, ændringer i den måde, du opfatter farver på, eller dobbeltsyn, kan dette være symptomer på grå stær.

Øjenlidelsen grå stær kommer for det meste først i 60-års alderen, men det betyder ikke, at det er umuligt for dig at få sygdommen, hvis du er yngre. De fleste af os har faktisk en grad af grå stær, når vi rammer 71 år. Det kan både være en meget lille grad og i en meget stor grad. Det er faktisk sådan, at cirka halvdelen af de 75-årige får konstateret grå stær. Dette er et meget højt tal, men der findes heldigvis en måde at blive kureret på.

Grå stær-operation 

Kuren på grå stær er ganske enkelt en operation. En grå stær-operation er som sagt den mest udførte på verdensplan, til dels grundet, at så mange får den, men også grundet at vi har nogle af de bedste øjenlæger. Man kunne fristes til at tro, at en operation inde i ens øjne vil være ret farlig. Det er den dog langt fra. I og med at en grå stær-operation er udført så mange gange, er den altså ganske sikker og ufarlig.

Operationen for grå stær fungerer således: Dit øje har en form for naturlig linse foran sig, altså ligesom en kontaktlinse, bare noget du er født med. Det er i denne linse, den grå stær sætter sig og dermed forstyrrer dit syn. Ved en grå stær-operation går man ind og bytter linsen ud med en ny. Det gode ved denne operation er ikke kun, at den fjerner din grå stær, men den kan også gå ind og korrigerer eventuelle bygningsfejl.

Find ud af, om det er vigtigt for dig

Dine øjne er vigtige – det kan man ikke komme udenom. Men det er også vigtigt at du sætter pris på dem, og ved, hvordan de fungerer. Hvis du er i tvivl om, hvordan øjet fungerer, og hvordan det egentlig bliver brugt, har DR lavet en video, der belyser dette for dig.

Nu har vi slået fast, at synet er vigtigt, men det er faktisk vigtigere for nogle end for andre. Derfor er det også vigtigt, at du, inden du bliver opereret for grå stær, gør op med dig selv, om det er det, du vil. Det vil ikke mindst gøre dig mere afslappet i situationen, men det vil også gøre hele forløbet meget bedre for dig som privatperson, hvis du ikke er et sekund i tvivl om, at det er det, du vil.

 

Relaterede artikler efter områdeSig farvel til grå stær, og gør dig selv en kæmpe tjeneste