Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan undgår du at blive ramt af en vinterdepression

Vi er ved at gå vinteren i møde og det betyder både en hyggelig tid med stearinlys og tid med familien, men det betyder desværre også at nogle bliver ramt af vinterdepressioner. Men du kan heldigvis gøre meget for at undgå, at du bliver ramt af en vinterdepression. Læs med her, og få et par tips til hvordan du kommer udenom de triste dage.

Søvn, sund kost og motion

Det første, som du skal tænke over for at undgå en vinterdepression er om du får nok søvn, spiser sundt og dyrker motion. Du har sikkert hørt, at alle tre ting er vigtige, men i forbindelse med at undgå en vinterdepression er det ekstra vigtigt at huske. Sund kost og motion er vigtigt for at du har nok energi i hverdagen, og hvis du mangler energi i din hverdag, kan det være med til at fremkalde en vinterdepression.

På samme måde er nok søvn. Hvis du i en længere periode sover for lidt og dermed begynder at lidt af søvnunderskud kan det i høj grad være med til at du oplever vinteren som lidt mere grå og trist som på længere sigt kan føre til at du får en vinterdepression. Samtidig kan for lidt søvn også føre til poser under øjnene som de færreste ønsker at have.

Hvis du lider af søvnunderskud, skal du først og fremmest sørge for at få skabt en søvnrutine, så du går i seng og står op på nogenlunde samme tid hver dag. Samtidig er det også vigtigt, at dit soveværelse er indrettet godt, fx med mørklægningsgardiner, så du kan sove godt, selvom det er ved at blive lyst udenfor.

 

Frisk luft

Noget andet, som faktisk er næsten lige så vigtigt som søvn, motion og sund kost er frisk luft. Frisk luft er vigtigt hele året for at være glad og have god energi i hverdagen. Men om vinteren er vi mere indenfor, hvilket er meget naturligt på grund af de kolde temperaturer. Det er derfor vigtigt at tænke over, at få nok frisk luft om vinteren.

Du kan med fordel kombinere motion og frisk luft og løbe eller cykle en tur. En gåtur kan også være god motion for dig, der ikke er vild med lange løbeture. Det vigtige er bare, at du fået bevæget dig og får lidt frisk luft samtidig med.

 

Selvforkælelse er vigtigt

Det sidste råd til at komme godt igennem vinteren, er at huske at forkæle dig selv i hverdagen. Hvis du glemmer at prioritere tid til noget, som du gerne vil, fordi du har meget arbejde og huslige pligter bliver hverdagen hurtigt nogle trælse dage, som bare skal overstås. Og hvis din hverdag bliver sådan, kan også det være med til at give dig en vinterdepression.

Du kan forkæle dig selv på mange måder i hverdagen. Det kan fx være ved at holde en eftermiddag fri fra arbejde og andre huslige pligter.

Du kan også tage på shoppingtur og give dig selv lov til at købe lidt nyt tøj eller lidt ny dekoration til boligen. Du kan fx kigge efter en smart buksedragt som kan friske din garderobe op i vinterperioden.

Hvis du sørger for at spise sundt, dyrke motion i den friske luft, får sovet nok og samtidig husker at forkæle dig selv, er du godt på vej til at holde vinterdepressionen langt væk.

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sådan undgår du at blive ramt af en vinterdepression