Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan lindrer du din gigt

Dette indhold er sponsoreret

Gigt kan være en ubarmhjertig sygdom, der hæmmer kroppens bevægelighed, og påvirker sindet. Det er ofte smertefuldt at have gigt, uanset hvor i kroppen det rammer. Gigt er et begreb der dækker over forskellige tilstande, der oftest påvirker bevægeapparatet, men som også kan ramme de indre organer og kar. Der er heldigvis mange muligheder for behandling i dag, og de fleste kan kombineres med en form for alternativ behandling. Her får du nogle forslag til, hvordan du selv kan være med til at lindre din gigt. 

Hold kroppen i gang 

Som altid er det vigtigt at have en sund krop for at fungere optimalt. Det gælder i alle henseender, da motion kan virke som smørelse til kroppens led, muskler og sener. Det kan selvfølgelig være smertefuldt at bevæge kroppen hvis du har gigt, men det kan være muligt at lave øvelser, der ikke involvere den ramte del af kroppen. Derudover er det også vigtigt at du overvejer din kost, og om det du spiser faktisk er med til at vedligeholde et dårligt helbred. I så fald kan det gøre underværker at omlægge kosten, så du for eksempel spiser mere anti-inflammatorisk, da det kan være med til at nedbringe inflammationer i kroppen.  

Alternativ behandling 

Mange er begyndt at opsøge alternative behandlingsformer, uanset hvilken sygdom de har. Det kan fungere som supplement til den medicinske behandling, hvor for eksempel bivirkninger i nogle tilfælde kan lindres og forebygges med blandt andet akupunktur eller CBD-olie.

CBD-olie 

Den store efterspørgsel på CBD-olier har medført at man blandt andet har fundet ud af, at man kan tage CBD mod gigt. CBD-olie er fremstillet af hamp og kaldes cannabidiol. Denne olie indeholder et meget lavt niveau af stoffet THC, som er det euforiserende stof, der kendes fra cannabis. Det betyder altså, at man ikke bliver påvirket af olien, men at man i stedet kan få nytte af de gode egenskaber, som olien har. CBD-olie indeholder de såkaldte cannabinoider, som findes naturligt i kroppen, hvorfor det nemt kan optages og bearbejdes i vores celler. CBD-olie kan derfor virke muskelafslappende, smertelindrende, beroligende og anti-inflammatorisk. Dog er det vigtigt at understrege, at CBD-olie ikke kan kurere en sygdom eller en tilstand, men at det kan virke plejende og nærende for kroppen, samt at det kan virke smertelindrende. 

Akupunktur 

Akupunktur er en behandlingsform, hvor kroppens nervebaner påvirkes fra forskellige punkter på kroppen, ved hjælp af akupunkturnåle. På den måde er det muligt blandt andet at nedsætte følelsen af ubehag, kvalme, angst og stress, og det kan for eksempel virke smertelindrende mod gigt. Akupunktur kunne derfor hjælpe med at give en større mulighed for bevægelse, idet det også kan være med til at løsne op i kroppens muskler og led. 

Det er vigtigt at huske på, at disse behandlinger ikke kan erstatte den medicinske behandling. 

 

 

Relaterede artikler efter områdeSådan lindrer du din gigt