Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan kommer du i gang med guidet meditation online

Du har helt sikkert hørt en masse om fordelene ved at meditere. Det er stressreducerende, giver forbedret beslutningstagen, reduceret blodtryk og forbedret mindfulness. For mange er meditation grundstenen i deres sunde livsstil.  

På trods af alle fordelene, har mange danskere stadigvæk svært ved at komme i gang med – og vedligeholde – en meditationsvane. Det skyldes muligvis internettets stressøgende effekt, da du altid er ’connected’, og der derfor hele tiden er noget, der trækker. Men at være online og meditation behøver ikke nødvendigvis at være gensidigt udelukkende.

Derfor har vi herunder samlet en række tips og anbefalinger til, hvordan du kan komme i gang med din guidede meditation online.

Hvad er guidet meditation?

Guidet meditation er en form for meditation, hvor en eller flere deltagere bliver givet instrukser til meditationen af en lærer. Læreren kan enten være personligt til stede, eller det kan være online. Den guidede version kan også tage udgangspunkt i en række video-/stemmeoptagelser, som deltageren følger, enten igennem sit tv eller online, for at udføre selve meditationen (se f.eks. hvis tv pakker som indeholder sådan indhold her).

Undersøg online

En af de fantastiske egenskaber ved internettet er mængden af information, som du kan finde online. Det samme gælder naturligvis den guidede meditation. Der er en enorm mængde af gratis guidede meditationskilder online. Du skal blot hoppe online og begynde at udforske muligheder. Når du finder en guide, som du finder interessant, og som er gratis, er det blot at afprøve den. Det koster gratis. Du kan også finde fysisk meditationsundervisning online. Du er blot en Google-søgning fra at finde ud af, hvor tæt den nærmeste underviser er på dig. Eller måske en søgning i iTunes App Store (f.eks. denne).  

Hvis du finder den rette online guide, kan den være forskellen mellem at etablere en meditationsvane, der holder kortvarigt og en, der er permanent. Der kan være kæmpe forskelle på, hvor gode disse guides er, og det kan være en gode ide ikke at fastlåse sig på en enkelt.

Generelt er det dog fordelagtigt, hvis kilden er nem at gå til, overskuelig og fremlægger et program, som du føler er realistisk at holde dig til.

Guidet meditation kan tage mange forskellige former. Derfor gennemgår vi et par af formerne herunder.

Fysisk meditationsundervisning

Den mest nærværende form for meditation er den, hvor du er fysisk til stede med instruktøren. På den måde kan instruktøren guide dig gennem forløbet, og du kan få løbende feedback. Det gør også, at du vil kunne få afklaret spørgsmål, der på uundgåelig vis opstår i forbindelse med et opstartet meditationsforløb. Det er også en fordel, at der ved meditationsundervisning er fastlagte mødetider, så du føler dig forpligtet til at møde op og vedligeholde din meditation.

Omvendt kan det være besværligt at vedligeholde, hvis de faste tider ikke passer med dit ugentlige skema. Fleksibiliteten ved selv at kunne styre sit meditationsskema kan være meget appellerende, og bedre for nogle. Derudover er den fysiske meditationsundervisning også typisk den dyreste, da instruktøren skal undervise fysisk. Der kan også være komplikationer i forbindelse med transport til den lokation, hvor undervisningen foretages.

Du kan finde ud af, hvilke muligheder du har for fysisk meditationsundervisning ved at søge online.

Online meditationsundervisning

Alternativet til fysisk meditationsundervisning er, at du i stedet anvender materiale fra kilder online. Det kan være mere belejligt, og du kan selv styre tempo og tidspunkt. Der er også masser af gratis materiale online, som du kan gøre brug af. Og det er uden, at du behøver at bevæge dig ud af dit hjems trygge rammer. Du kan finde meditationsundervisning som videoklip eller lydklip, og der findes mange forskellige afarter. Eksempelvis indeholder nogle af videoerne behagelig baggrundsmusik, mens andre blot har en guidende voiceover. Du kan derfor garanteret finde en kilde, der passer til dine præferencer.

Til gengæld er der heller ikke nogen, der holder dig i ørene og sørger for, at du fortsætter din meditation. Det kan et fastlagt skema hjælpe til med.

Hvis du er interesseret i at lære mere, kræver det blot en hurtig Google søgning at finde frem til en af de utallige meditationskilder, der findes online.

Som du har læst, er der fordele og ulemper ved de forskellige meditationsundervisninger. Du bør gøre op med dig selv, hvilken en du tror passer bedst til dig. Vi ønsker dig held og lykke med din meditationsrejse.

 

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sådan kommer du i gang med guidet meditation online