Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan håndterer du ’nyt-job’ angst

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det at få et nyt job er en fantastisk følelse – ”De kunne lide mig! De stoler på mig! Jeg er dygtig til det jeg laver! Alle de nye muligheder!” – men det kan også være stressende og angstprovokerende. Der er mange tanker, der let kommer frem i forbindelse med et nyt job. Dette ses både i forbindelse med jobbet, om det er alt det, som man selv forventede. Derudover ses det i et personligt perspektiv, hvor man kan føle sig i tvivl om, hvorvidt man er ’god nok’ til jobbet. Vi har derfor sammenlagt en lille guide til, hvordan du håndterer angst i forbindelse med dit nye job. 

Group of People Playing Uno Cards

Den mentale forberedelse

Dybt inde i dig selv ved du godt hvorfor, du har fået dette job. Du ved også hvorfor du kan klare ansvaret, opgaverne og presset. Hvis du begynder, at lede efter grunde til ’hvorfor du kan’, så begynder du at finde de positive svar. Det gælder bare om at lede. 

Begynd med at minde dig selv om alle de resultater, som du har skabt i den seneste periode. Reflekter over dine præstationer og alt det hårde arbejde, du har lavet til at få dig frem til, der hvor du er i dag. Mind dig selv om hvorfor du kan gøre det.

Omvendt begynder du at lede efter grunde til ’hvorfor du ikke kan’, så kan du ofte finde svarene. De er dog sjældent positive og vil ikke hjælpe dig fremad. Du er blevet tilbudt en stilling af en grund. Du skal derfor have tillid til dine egne evner. 

 

Før den første dag

Mange mennesker står foran spejlet i en friskstrøjet skjorte for at sikre, at de giver det rette førstehåndsindtryk. Det er selvfølgelig godt, at gå op i hvordan du præsentere dig selv. Dog så er det mere væsentligt, at du fokuserer på at være dig selv. Hvis du sætter en facade op på første dag, så vil folk på tredje dag tro, at de arbejder med en helt anden type person. 

Har du ekstra tid inden du skal starte dit nye job, så kan det være til din fordel, at tage væk på et afslappende wellness ophold på Marienlyst eller lignende. Det at komme væk fra sit sædvanlige sceneri kan generelt hjælpe med at sætte livet i perspektiv, og du vil opleve fornyet energi i kroppen og modet til nye udfordringer. 

 

Den første dag

Det er helt normalt at føle sig nervøs på sin første dag. Hvis du dog fanger dig selv i at føle dig ekstra angstfuld på din første dag, så kan det hjælpe, at øve dybe vejrtrækninger for at reducere denne følelse. Ellers bør dit fokus være på at lære kollegaerne at kende. Hvis du føler dig komfortabel med dem, så vil du hurtigt føle dig komfortabel med det nye miljø. Husk hvorfor du har fået jobbet – det var fordi, det var dig de ville have – undlad at prøve på at imponere andre og hvil i dig selv. 

 

Accepter nederlag og vind

Mennesker kan ikke undgå at begå fejl i ny og næ. Dette gælder også i forbindelse med et nyt job. Hvad der dog er vigtigere, er, hvordan du håndterer disse nederlag. Tænk på dit liv på samme måde som en atlet: Du bliver nødt til at tabe, før du kan lære at vinde; du bliver nødt til at begå fejl, før du kan blive bedre.

Hvis du føler, at du mangler gode råd eller nogle at snakke med, så er ZibraSport et fællesskab af sportsentusiaster. Her kan du få en nærmere tilgang til en atlets psyke. Giv dig selv atletens mentale tilgang til livet og så vil ordet fiasko forlade dit ordforråd, og du vil begynde at føle dig klar til alle udfordringer. 

 

 

Relaterede artikler efter områdeSådan håndterer du ’nyt-job’ angst