Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan finder du den rigtige størrelse bukser til mænd

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Skal du finde den rigtige størrelse bukser til dig, men er du usikker på, hvilken størrelse, der passer bedst? I denne korte artikel giver vi dig et overblik over de forskellige buksestørrelser. Vi viser dig blandt andet, hvordan du skal omregne tommer til centimeter, og hvordan du skal måle dig selv for at finde din størrelse. Det, og meget mere får du et klart overblik over her.

Bukser er forskellige. Selv to bukser, der har den samme størrelse, skulle være helt ens, men passer på forskellige måder. Dette er oftest på grund af producenten, da de selv kan producere tøjet efter stoffet, de har til rådighed, men også efter hvilken pasform bukserne har. Pasformer beskriver de nuancer, former, ”cuts” eller skæringer, som bukserne har. Det er godt at kende din specifikke buksestørrelse. Det giver vi dig et overblik over herunder.

3 måder at finde din buksestørrelse på

Skal du finde din buksestørrelse, giver vi dig her tre strategier til at finde din størrelse.

  1. Mål dig selv
  2. Find din størrelse i den fysiske butik
  3. Følg en størrelsesguide


Mål dig selv

Hvordan måler du buksestørrelsen selv?

Du kan enten:

  • Måle egen kropsmål
  • Måle eksisterende bukser

Derefter skal du, afhængig af dine bukser, enten:

  • Omregne fra centimeter til tommer
  • Omregne fra tommer til centimeter

Sådan måler du dine kropsmål

Tag dine kropsmål og beregn derefter buksestørrelsen ud fra det. Som en tommelfingerregel måles vidden på det smalleste punkt på kroppen, altså taljen. Vil du hellere have et par lavt hængende bukser; skal den bredeste del af din underkrop måles, hvilket er det øverste punkt på din bagdel. Du måler efterfølgende skridtlængden ved at måle indersiden af benet. Er du mere til de længere bukser eller ofte har høje sko på, skal du måle helt ned til bunden af hælen.

Sådan måler du dine bukser

Find et par af dine yndlingsbukser fra garderoben, find derefter et målebånd til at måle på dine bukser med. Bredden på dine jeans måles i det øverste hjørne af buksens vidde. Du måler med et målebånd fra venstre mod højre. For at måle jeans længden skal du holde båndet op mod den inderste søm i dine jeans. Begynd fra toppen og mål til det nederste hjørne. De to tal giver størrelsen på dine bukser. 

Omregn fra tommer til centimeter

Du omregner fra tommer til centimeter ved hjælp af denne 

1 tomme = 25,4 mm = 2,54 cm 

Centimeter til tommer 

Den omvendte omregning fra centimeter til tommer lyder som følgende:

1 cm = 0,39370 tommer.

Find din størrelse i en størrelsesguide

Du kan se omregningerne og størrelser i denne størrelsesguide. Den giver en indikation af, hvilken størrelse du skal have købt ind. 

Find din størrelse i den fysiske butik

Når du har målt dig, kan du passende gå ned i den lokale fysiske butik og gå efter den rigtige størrelse, du vil have på. Mærk særligt efter om bukserne sidder godt på dig, fordi dine mål i sig selv er teoretiske størrelser, så viser buksernes pasform dig omvendt, hvordan bukserne egentlig passer dig.

Shopper du bukser online?

Husk disse tre ting, når du køber bukser online: cut, waist, length. Du er godt på vej til at finde et par gode bukser, som har den rigtige pasform og længde.

Kom ned i din lokale Tøjeksperten butik og prøv dine næste bukser

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af bukser og samtidig få gode råd med på vejen omkring størrelser og pasformer - så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.

 

Relaterede artikler efter områdeSådan finder du den rigtige størrelse bukser til mænd