Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Sådan får du en stressfri start på ferien

Sommerferien venter rundt om hjørnet og det betyder først og fremmest tid til afslapning. Men det er ikke altid at ferien starter afslappende ud, da der ofte er mange gøremål op til ferien. I denne artikel har vi derfor lavet en miniguide til, hvordan du får en stressfri start på ferien.

Få overblik over arbejdet i god tid

For at få en god start på ferien, gælder det om at få overblik over arbejdet i god tid – både på arbejdspladsen og hvad du har af private gøremål derhjemme.

På arbejdspladsen er det en god idé at lægge en plan for det resterende arbejde op til ferien, så du får overblik over, hvordan du kan nå alle opgaver inden ferien starter. Det er en god idé at lave en løbende plan, som du redigere undervejs, som der eventuelt dukker andre opgaver op, så du stadig kan beholde overblikket.

Når det kommer til gøremålene herhjemme, kan du lave en liste med alle de ting, du gerne vil have styr på inden ferien, så du efterhånden kan krydse af når de forskellige opgaver bliver lavet.

Når du har overblik over det du skal have styr på inden ferien, bliver det nemmere at komme i mål med alle opgaver, så du kan få en rolig start på ferien.

Planlæg ferierejsen nøje

Hvis du skal ud og rejse i din sommerferie, er det vigtigt at planlægge ferien nøje. Det er vigtigt for at du kan få en afslappende ferie, hvor der styr på de forskellige forberedelser.

Det gælder om at få styr på ferieforberedelserne i så god tid som muligt inden afrejse, så du ikke skal være stresset omkring forskellige forberedelser op til ferien. Det er især vigtigt at have styr på fly og hotel i god tid, så du ved hvornår du skal rejse. Hvis du mangler hotel til din rejse, kan du kigge på hotelspecials.dk, der har et bredt udvalg af hoteller.

Ud over fly og hotel er der andre forberedelser i forbindelse med en rejse, som du skal huske for at få en god rejse. Det er fx vigtigt at have styr på rejseforsikring og pas til alle rejsende.

Samtidig gælder det om at planlægge nogle af dagene, så du ved hvad du skal ud og se på hvilke dage og dermed har en plan for ferien.

I nogle tilfælde er der desuden ekstra forberedelser. Det gælder fx hvis du skal have hunden med på ferie. Her er der naturligvis nogle ekstra forberedelser end ellers.

Det er derfor forskelligt hvor mange forberedelser du skal gøre dig inden din ferie. Men uanset hvor mange forberedelser du skal have klar, er det en god idé at have styr på dem i så god tid som muligt. 

Pas på med for mange planer i ferien

Når ferien kommer, er det fristende at lave en masse planer, nu hvor der er mere tid tilovers. Men for at du får en afslappende start på ferien, er det vigtig at skrue ned for ambitioner omkring hvor mange planer du har.

Når ferien starter, er det vigtigt at have nogle dage, hvor der ikke er noget på dagsordenen, men der er tid til at slappe af og gøre lige præcis hvad du har lyst til.

Der skal selvfølgelig være tid til at se venner og familie i ferien, men det er vigtig at du ikke ender med at have en aftale hver dag i ferien, da det hurtigt bliver svært at overskue og langt fra minder om en afslappende ferie.

Hvis du har en lang ferie, kan du passe de forskellige aftaler ind undervejs, så der kommer en god balance mellem aftaler og ferie.

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sådan får du en stressfri start på ferien