Rideterapi og nærvær med heste - i Københavnsområdet

Rideterapi - at være nærværende sammen med islænderhesten

Blog forfatter

Ønsker du at skabe et lille pusterum væk fra hverdagen? I dejlige omgivelser tilbyder jeg dig den skønneste rolige rideterapi eller hestesamvær fra jorden og/eller fra hesteryg. 

At arbejde med heste, vil give dig en særlig indre ro på en dyb måde idet hestene berører vores hjerter på et dybt plan. Heste afkoder let vores sindsstemning og er meget sensitive i deres system. Det betyder samtidig med, at hestene spejler os mennesker og gennem denne spejling, opstår den fineste kontakt.

Islænderhesten, som Susanne arbejder med, vil med sin sentitivitet være i stand til at afkode og afspejle dig, og gennem arbejdet med islænderhesten, vil du opleve at blive groundet, så du oplever kontakt med islænderhesten på en særlig og fin måde. Islænderhesten er ærlig og naturlig i sin kontaktform og møder os fordomsfrie og åbne, og kan ved kontakt genkende os ved gensyn. Islænderhesten viser os kærlighed, nærvær og ro. At være i tæt kontakt med islænderhesten, skaber ro, afbalancerer vores nervesystem og afspænder vore kroppe på en behagelig og jordnær måde.

I rideterapien eller i hestesamværet, kan der arbejdes med samtale i nær kontakt til hesten i naturen og der kan arbejdes med et ønsket emne på et psykologisk dybt plan - et forløb med hesten er et afslappende og sanseligt forløb, der giver dig ro i krop og sjæl, og du vil kunne mærke dig selv på en ny og anderledes måde. Der arbejdes i stille og rolige omgivelser, hvor stilhed prioriteres så der skabes nærvær og fokus - en tilstand af fuld opmærksomhed, hvor forskellige stilhedsøvelser indgår undervejs såsom vejrtrækningsøvelser, tillidsøvelser, tæt berøring af hestens pels og duft samt bare at være i hetsens omgivelser med hesten.

Rideterapi er for alle der kunne tænke sig et anderledes forløb med fokus på ro og forandring og opleve muligheden for nærvær og have opmærksomheden på det, der foregår lige her og nu – og hvor kontakten til hesten vil gøre dig i stand til, at styre dine tanker her og nu – og til dig, der måske har oplevet stress, depression, angst mm med mange forskellige symptomer. Det kan børn og unge med skolevægring, som vil opleve nye sider af sig selv og blive styrket i selvværd og selvtilllid. Og det kan være børn og unge med forskellige former for diagnoser, der ditto kan få stor gavn af hestesamværet. Ikke mindst kan det være til dig, der har brug for motorisk og fysisk, at blive styrket og samtidig afspændt i kroppen - og mange andre gode grunde til, at vælge rideterapi eller hestesamvær.

Ved at arbejde med islænderhesten, opleves den beroligende rytme, som sker, når islænderhesten er i bevægelse. Rytmen er glidende, rytmisk og afslappende, hvilket har en rolig effekt på nervesystemet. Dette arbejde er både dragende og sansende, og får både krop og sjæl til at slappe af. Inden forløbet starter, bliver der aftalt et telefonisk formøde og Susanne vil tilrettelægge, hvordan en session skal foregå og tilpasse dig.

Med Susannes mange uddannelser og erfaringer fra arbejdet med børn, unge og voksne med og uden diagnoser og arbejdet med hestene generelt, er der således en fin kobling mellem det arbejde Susanne laver med hestene - og med det arbejde Susanne generelt kan. Sammen finder vi vejen, hvor du ønsker den skal gå og du får nye impulser og vinklinger med fra både hestene og fra Susanne.

Vejledning eller rådgivning til forældre, værger, og fagpersonale

Susanne tilbyder vejledning og rådgivning, til bl.a. forældre, værger og fagpersonale. Da Susanne ofte har klienter (bl.a børn og unge) med diagnoser, eller har klienter (børn eller unge) der er ved, at blive udredt for diagnoser, tilbyder Susanne også telefonisk vejledning eller rådgivning til forældre, hvor det kan  være svært, at navigere i både skolesystemet, det kommunale system og det psykiatriske system mht hjælp og støtte. Susanne har bred erfaring i, at navigere i dette. En sådan session foregår ved, at du, der har brug for vejledning, aftaler en tid med Susanne og du blive ringet op af Susanne. Forud for samtalen betales der på mobilepay.

Pris for en samtale pr. kr. 500,00

Tryghed og ansvar

Medbring egen ridehjelm eller cykelhjelm. Alle uanset alder, skal bære ridehjelm, hvis du sidder på hesten. Og arbejder vi fra jorden, er det forældre eller værgen til børn og unge under 18 år, der afgør om der skal bruges hjelm. 

Rideterapi foregår i allerstørste ro og med allerstørste sikkerhed og tryghed. Det er dog som ved alle andre lignende aktiviteter på eget ansvar og det er derfor vigtigt, at du selv har en ulykkesforsikring.

Andre praktiske oplysninger

Pris pr. session kr. 700,00 (en session varer en time).

Du må maks. veje kg 85, hvis du ønske at komme på hesteryg.

Afbudspolitikken er, at afbud skal meddeles 24 timer før, er der mindre end 24 timer, betales der den fulde pris for en session.

Der kan betales kontant eller på mobilepay.

Der må medfølge en ledsager, til den der skal i rideterapi/hestesamvær.

Hunde er ikke tilladt at medbringe.

Og mobiltelefoner skal være på lydløs under sessionen.

Kom gerne fem minutter før og hav god tid.

Hav tøj på efter årstiden.

Kørselsvejledning fås når første session aftales.

__________________________

Susanne Østervang
Rideterapeut, Hestemassør, Dyrehealer, Bach-multiterapeut, speciallærer, voksenunderviser og mentor.
Mob: 2986 5122
E-mail: susvang@hotmail.com

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Rideterapi nær København med rideterapeut Susanne Østervang, læs mere