Rideterapi og nærvær med heste - i Københavnsområdet

Rideterapi - at være nærværende sammen med islænderhesten

Blog forfatter

Ønsker du at skabe et lille pusterum væk fra hverdagen? I dejlige omgivelser tilbyder jeg dig den skønneste rolige rideterapi fra jorden og/eller fra hesteryggen. 

At arbejde med dyrene - her med islænderhesten – vil give dig en særlig indre ro på en dyb måde. Dyrene berører menneskers hjerter dybt. Heste afkoder let vores sindsstemning og er meget sensitive i deres system. 

Islænderhesten vil med sin sentitivitet være i stand til at afkode og afspejle dig, og gennem arbejdet med islænderhesten, vil du opleve at blive groundet, så du oplever kontakt med islænderhesten på en særlig og fin måde. Islænderhesten er ærlig og naturlig i sin kontaktform og møder os fordomsfrie og åbne, og kan ved kontakt genkende os ved gensyn. Islænderhesten viser os kærlighed, nærvær og ro. At være i tæt kontakt med islænderhesten, skaber ro, afbalancerer vores nervesystem og afspænder vore kroppe på en behagelig og jordnær måde.

I rideterapien kan der arbejdes med samtale sammen med hesten i naturen og der arbejdes med et ønsket emne på et psykologisk dybt plan - rideterapi er et afslappende og sanseligt forløb, der giver dig ro i krop og sjæl, og du vil kunne mærke dig selv på en ny og anderledes måde efter forløbet. 

Rideterapi foregår både fra jorden og på hesteryg. Der arbejdes i stille og rolige omgivelser, hvor stilhed prioriteres så der skabes nærvær og fokus - en tilstand af mindful opmærksomhed. Her indgår forskellige øvelser undervejs – herunder vejrtrækningsøvelser – mindfulness- og tillidsøvelser med hesten.

Rideterapi er for alle der kunne tænke sig et anderledes forløb med fokus på ro og forandring og opleve muligheden for nærvær og have opmærksomheden på det, der foregår lige her og nu – og hvor kontakten til hesten vil gøre dig i stand til, at styre dine tanker her og nu – og til dig, der måske har oplevet stress med mange forskellige symptomer, herunder chikane/mobning eller andre livskriser, og til dig der fysisk har brug for at blive styrket fysisk og motorisk - og til dig der har brug for at blive afspændt i kroppen, og mange andre gode grunde til, at vælge rideterapi.

Ved at arbejde med islænderhesten, opleves den beroligende rytme, som sker når islænderhesten er i bevægelse. Rytmen er glidende, rytmisk og afslappende, hvilket har en rolig effekt på nervesystemet. Dette arbejde er både dragende og sansende, og får både krop og sjæl til at slappe af. Inden forløbet starter, bliver der aftalt et telefonisk formøde og Susanne vil tilrettelægge, hvordan en session skal foregå og tilpasse dig.

Med Susannes mange uddannelser og erfaringer fra arbejdet med børn, unge og voksne - og arbejdet med dyrene, er der således en fin kobling mellem det arbejde Susanne laver med dyrene – islænderhesten - og med det arbejde Susanne generelt kan – og laver med børn, unge og voksne. Sammen finder vi vejen, hvor du ønsker den skal gå og du får nye impulser og vinklinger med fra både islænderhesten og fra Susanne.

Susanne arbejder i naturen i og omkring islænderhestens vante omgivelser og arbejder ligeledes i skoven, hvor der kan opleves gamle og smukke mosslørede grene og træer, rådyr med de smukkeste naturscenerier og meget mere.

Pris pr. session (en time og et kvarter) kr. 600,00.

Der kan betales kontant eller med mobilpay.

Afbud kl. 9:00 senest på dagen, hvor en session er booket til. Ved afbud senere end dette, betales fuld pris.

Tryghed og ansvar

Ridehjelm kan lånes. Ved børn og unge under 18 år, skal der bæres ridehjelm uanset om man er på jorden eller på islænderhesten i en session. Er du over 18 år påkræves dog ridehjelm, når du er på islænderhesten.

Rideterapi foregår i allerstørste ro og med allerstørste sikkerhed og tryghed. Det er dog som ved alle andre lignende aktiviteter på eget ansvar og det er derfor vigtigt, at du selv har en ulykkesforsikring.

__________________________

Susanne Østervang
Rideterapeut, Hestemassør, Dyrehealer, Bach-multiterapeut, speciallærer, voksenunderviser og mentor.
Mob: 2986 5122
E-mail: susvang@hotmail.com

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Rideterapi nær København med rideterapeut Susanne Østervang, læs mere