Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Ramt af alopecia? Sådan styrker du din selvopfattelse og livskvalitet

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Det er aldrig sjovt, når vi eller vores nærmeste rammes af en sygdom, og det kan give både fysiske eller psykiske gener. 

Alopecia er en autoimmun sygdom, der kan føre til forskellige former for hårtab. Heldigvis er sygdommen ganske ufarlig og heller ikke smertefuld, men til gengæld kan den føre til psykiske lidelser og nedsat selvværd. Hårtab og pletskaldethed er nemlig ændringer ved vores udseende, som vi ikke kan kontrollere og helst ville være foruden, og derfor kan de gøre tilværelsen mere svær.

En paryk kan være løsningen

Det er naturligvis helt forskelligt fra person til person, hvad der er den bedste måde at håndtere alopecia på. 

Nogle lærer at leve med deres manglende hår, mens andre ikke trives med denne løsning. For disse personer kan en paryk være et godt alternativ, da det giver følelsen af at have hår tilbage, og da det gør, at du kan skjule hårtabet for omverdenen. På den måde kan din selvopfattelse blive styrket, da du kommer til at ligne dit gamle jeg igen og ikke vil blive mindet om sygdommen, hver gang du kigger dig i spejlet.

Der findes mange forskellige parykker til både mænd og kvinder, så du kan med fordel undersøge, om der findes en god én for dig. 

Alternativt kan du også overveje at købe et tørklæde eller en hat, som kan dække din hovedbund og skjule den manglende hårvækst.

Kan sygdommen forebygges?

Da det endnu er usikkert, hvorfor alopecia opstår, er det svært at komme med et klokkeklart bud på, hvordan sygdommen kan forebygges. Der ses dog en tendens til, at der er en sammenhæng mellem psykisk stress og alopecia. Dette kan dermed være endnu en god grund til at holde dit stressniveau nede, da det måske vil formindske sandsynligheden for at blive ramt af hårtab.

 

 

Relaterede artikler efter områdeRamt af alopecia? Sådan styrker du din selvopfattelse og livskvalitet