Skriveterapi kurser og psykoterapi Annette Aggerbeck

Psykoterapi med Skriveterapi

Blog forfatter

Psykoterapi med Skriveterapi

 

Kombinationen af samtaleterapi og skriveøvelser kan forstærke effektiviteten af psykoterapi markant. Det viser forskning.

Læs mere her: Psykoterapi med Skriveterapi

Når du vælger mig som din terapeut, kan du vælge at inkludere skriveterapi i dit terapeutiske forløb. Jeg er Emotionsfokuseret psykoterapeut MPF og specialist i skriveterapi. Jeg tilbyder en unik og kreativ tilgang til terapi, hvor du kombinerer terapeutiske samtaler med skriveøvelser for at dykke dybt ned i dine tanker og følelser.

Vælger du psykoterapi med skriveterapi, udformer jeg skriveøvelser, der passer til dine specifikke udfordringer. Det vil være små, korte skriveopgaver, som kan udføres på kort tid (typisk højst 15 minutter). Du behøver slet ikke være dygtig til at skrive. Uanset om du nyder at skrive eller ej, vil du opdage, at det at skrive om dig selv bliver en givende vane og en trofast følgesvend på din rejse mod personlig vækst.

Skriveterapi: Et godt redskab mod stress, angst og depression  

Du kan have mange grunde til at overveje at gå i terapi. Måske ønsker du at forbedre din livskvalitet, blive bedre til at håndtere bekymringer, stoppe selvkritik eller træffe mere hensigtsmæssige valg. Jeg har gode erfaringer med at integrere skriveterapi i terapeutiske forløb ved mange forskellige slags udfordringer, herunder stress, angst, depression, ensomhed, traumer, kompliceret sorg og andre former for kriser.

Ved at jeg giver dig skriveøvelser i forbindelse med vores terapeutiske samtaler, får du en unik mulighed for at udforske og forstå de komplekse følelser og tanker, der er forbundet med fx angst, stress og depression. Når du skriver i din hverdag, kan du endnu bedre nå ind til de dybere lag af dine tanker og følelser. Dermed får du en større forståelse af, hvad der udløser og opretholder dine symptomer. Undersøgelser har vist, at man ved at kombinere samtaleterapi med at skrive om følelser kan få et endnu større terapeutisk udbytte, hvis man fx er plaget af angst, stress eller depression.

Samtidig kan skrivning fungere som følelsesmæssig selvregulering i din hverdag. Det virker beroligende at skrive. Når du sætter dig og skriver, har du dit helt eget rum, hvor du kan udtrykke og bearbejde svære følelser på en tryg og struktureret måde.

Skriveterapi kan skabe ro, når du er særligt sensitiv

At være særligt sensitiv indebærer at være ekstra modtagelig over for stimuli. Det gør, at du kan have en rig og nuanceret oplevelse af verden, men også at du kan være udfordret af overstimulering og have et stort behov for selvomsorg og balance.

Hvis du er særligt sensitiv, kan skriveterapi også være specielt gavnlig. Når du oplever følelser og stimuli som overvældende, kan du ved at lave skriveøvelser, som jeg skræddersyer til dig, få mulighed for at udforske og organisere dine tanker og følelser i dit eget tempo og i dit eget rum hjemme. Det kan hjælpe dig med at skabe klarhed og ro i sindet samt udvikle sunde strategier til at håndtere din sensitivitet i hverdagen.

Læs mere her: Psykoterapi med Skriveterapi

Skriveøvelser udnytter din terapitid optimalt

Når du laver skriveøvelser hjemme, kan du arbejde videre med de temaer, vi udforsker under vores samtaler. Det sikrer kontinuitet og fremdrift i din udvikling. Ved at integrere skriveøvelser i dit terapeutiske forløb udnytter du din terapitid optimalt og accelererer din udvikling.

Der findes undersøgelser, der viser, at kombinationen af terapi og skrivning kan føre til, at du hurtigere får det bedre, og at du får endnu mere ud af terapien med mere dybdegående resultater.

Ved at integrere skriveøvelser i dit terapeutiske forløb får du ikke kun mulighed for at udforske og bearbejde dine følelser, men du får også mulighed for at dokumentere din rejse mod selvopdagelse og personlig vækst. Du har desuden fået et redskab, som du kan bruge fremover på egen hånd. Skriveterapi kan hjælpe dig med at forebygge, at du fx igen får stress, angst eller depression.

Så hvis du søger en terapeutisk tilgang, der ikke kun giver dig et trygt rum til arbejde med dig selv ved at tale en psykoterapeut, men også til at skrive og reflektere, så er psykoterapi med skriveterapi det rette valg for dig.

Bemærk: Du kan vælge at inkludere skriveterapi i dit terapeutiske forløb, og du kan til enhver tid ændre din beslutning og kun vælge samtaleterapi. Prisen for terapien forbliver den samme, uanset om du vælger at integrere skriveterapi i din samtaleterapi eller ej.

Ønsker du terapi UDEN skriveterapi, så læs mere her: Individuel terapi Nordsjælland

Terapi fysisk eller online?

Psykoterapi med skriveterapi kan foregå fysisk i mit hyggelige lokale ved Hørsholm midtpunkt. Her finder du nemt parkering eller adgang til offentlig transport. Du kan dog også vælge at få terapi online. Det er op til dig.

Hvis du er i tvivl, om psykoterapi med skriveterapi er noget for dig, eller du ønsker at finde ud af, om jeg er den rette terapeut for dig, kan du bestille en gratis uforpligtende samtale på 15 minutter ved at skrive til Annette Aggerbeck: kontakt@skriveterapi.dk

Du er velkommen til at kontakte mig og bestille tid, uanset om du taler svensk, norsk eller engelsk. I offer psychotherapy in English.

__________________________

Skriveterapi kurser og uddannelser samt Psykoterapi
ved Annette Aggerbeck

www.skriveterapi.dk
www.aggerbeck-terapi.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Psykoterapi med Skriveterapi