Særligt sensitiv - Psykolog København

Profil

Navn
Psykolog Ane Aakerlund
Titel
Autoriseret psykolog
Hjemmeside
Særligt sensitiv, psykolog København Ane Aakerlund
E-mail
post@psykolog-aakerlund.dk
Telefon
26201518
Adresse
Vester Voldgade 111, 3. sal, 1552 København V

Introduktion

Er du Særligt Sensitiv - eller har du problemer i form af stress, depression, angst eller selvværdsvanskeligheder?

Er du låst fast i uhensigtsmæssige tankemønstre, adfærd eller svære følelser? Søger du en erfaren psykolog, der kan hjælpe dig med at få nye perspektiver på det du gør eller ikke tør i dit liv?

Med afsæt i den kognitive og den eksistentialistiske metode har jeg gennem 17 år hjulpet mennesker med at rumme deres egne svære følelser, bryde ud af uhensigtsmæssige adfærdsmønstre og acceptere sig selv som de er.

Jeg har en stor ekspertice og viden om det Særligt Sensitive karaktertræk. Jeg hjælper dig med at opdage styrkerne ved at have et sensitivt nervesystem. På samme måde ved jeg en masse om, hvordan du passer på din sensitivitet, så du undgår at blive overstimuleret eller stresset.

Særligt Sensitive mennesker kan have en oplevelse af ikke at have noget filter, hverken sansemæssigt eller følelsesmæssigt. Det betyder på den ene side, at særligt sensitive er i stand til at opleve verden meget stærkt. Lugte, smagsindtryk, visuelle input, lyde, følelser og stemninger, der opstår i vores relationer går lige ind og stimulerer og påvirker den særligt sensitive person. Omvendt vil støj, ubehagelige lugte, dårlige stemninger og usagte følelser ofte kunne belaste og stresse et sensitivt nervesystem. 

Dage præget af meget travlhed, ingen pauser, støj, måske krav man ikke altid er i stand til at imødekomme vil dræne de fleste mennesker, men særligt sensitive synes at have sværere ved at komme ud af den overbelastning de har oplevet og finde ro igen. Hjernescanninger viser, at den sensitive person vil blive mere påvirket af voldsomme synsindtryk (ubehagelige billeder) og at påvirkningen varer i længere tid end den gør hos mennesker, der er udstyret med et mindre sensitivt nervesystem.

Statistisk set er cirka 20 % af befolkningen født med et sensitivt nervesystem. Det betyder, at du som særligt sensitiv ofte vil føle dig anderledes, når du er blandt andre mennesker, f.eks. på din arbejdsplads.

Du vil måske opleve, at dine kolleger trives fint med at sidde i et åbent og meget støjende kontorlandskab, mens du har svært ved at koncentrere dig og finde ro, når der konstant er uro i lokalet. Det er her vigtigt at huske på, at der simpelthen er forskel på os. Vi har forskellige nervesystemer og hermed også forskellige grænser for, hvornår støj, uro eller forstyrrelser bliver stressende.  Det ene er ikke mere rigtigt eller mere normalt end det andet.

Men er du særligt sensitiv er det vigtigt, at du tager hensyn både til dit behov for at trække dig og dit behov for tid og ro til at fordøje dagens mange indtryk. For gør du ikke det, kan du blive så overstimuleret og stresset, at du ender med at reagere med vrede og frustration over at have så meget psykisk uro inden i dig selv.

Gentagne oplevelser af at være blevet overstimuleret uden efterfølgende at kunne finde ro og blive aflastet kan resultere i kronisk og langvarig stress. Så det giver god mening at undersøge, hvordan man på daglig basis undgår at blive overstimuleret, da dette er vejen til at være i balance med sig selv og sit nervesystem, hvad enten det er sensitivt eller ej. 


Vil du gerne være klogere på det særligt sensitive og hvordan du kan leve i balance med dette karaktertræk?

Er du pårørende til en særligt sensitiv og vil du gerne vide mere om, hvordan I er forskellige og hvordan I bedre kan nærme jer hinanden?

Vil du gerne ændre adfærd eller negative tankemønstre, der ikke gør dig godt, men som du ikke kan lade være med? Ønsker du at blive bedre til at mærke dig selv, dine egne grænser og behov?

Vil du gerne blive bedre til at kommunikere dine ønsker, behov og grænser så andre folk lytter og hører dig?

Så vil du få stor hjælp af at gå i individuel terapi hos mig.

Her kan du lære, hvordan der bagved ethvert problem gemmer sig et ønske hos dig. Så uhensigtsmæssige tanke- eller adfærdsmønstre vil lige pludselig ikke længere være uforståelige for dig, når du forstår, hvilke ønsker, der gemmer sig bag dem. Samtidig vil du også blive klogere på, hvorfor du reagerer i relationer som du gør og hvordan du for fremtiden kan begynde at gøre noget nyt. Helt automatisk vil du ad denne vej blive tydeligere i din kommunikation i forhold til dine omgivelser. Dine nærmeste vil bedre kunne mærke dig og mærke, hvad du vil og mener. Individuel terapi vil derfor hurtigt give effekt, ikke alene hos dig selv, men også i forhold til dine nærmeste.

 

Læs også anbefalinger fra klienter ved at klikke her: Anbefalinger psykolog Ane Aakerlund. 

Se her priser og praktisk info om terapi hos psykolog Ane Aakerlund her.

Hvis du er nysgerrig og gerne vil vide mere om mig, særlig sensitivitet eller den måde jeg arbejder på, så kontakt mig endelig for en uforpligtende snak.

 

Kærlig hilsen

Ane Aakerlund
Vester Voldgade 111, 3. sal, 1552 København V

Tlf. 26 20 15 18

Mail: post@psykolog-aakerlund.dk
 

Ane Aakerlunds baggrund og uddannelse:

Cand.psych. fra Københavns Universitet i 2002. Autoriseret som psykolog i 2004. Mange års terapeutisk erfaring fra både det offentlige og det private regi. Har arbejdet som privat praktiserende siden 2007. Videreudannet i narrativ-systemisk metode, kognitiv metode samt eksistentialistisk metode. Privat har jeg tre børn med min mand Morten, der er gymnasielærer.
Læs mere her….

Specialer

Brancher

 • Psykolog
 • Psykoterapi
 • Coaching
 • Parforhold og samliv
 • Stresskonsulent
 • Supervision
 • Konfliktløsning og –mægling
 • Alkohol
 • angst
 • depression
 • eksamensangstkurser
 • Foredrag
 • fyring
 • konflikter på arbejdspladsen
 • konflikthåndteringskurser

Hjemmesider

Kort


Særligt sensitiv - Psykolog København - Blog, Tilbud, Arrangementer, video, Kontakt