Psykolog og sexolog Århus

Præstationspres og tendens til at please - Online forløb

Blog forfatter

Præstationspres og tendens til at please - Online forløb 

Her er min egen historie med præstationspres og tendensen til at please

Jeg har tidligere selv været plaget af mit præstationspres og min tendens til at please i mange år. Jeg havde høje ambitioner og var meget bange for, at blive opfattet som svag eller dum.

Derfor pressede jeg altid mig selv til at opnå gode resultater inde for alle områder af mit liv. Jeg stræbte efter flottet reultater i forhold til mit job, mit CV, min krop, min rolle som mor, i forhold til mit hjem og min påklædning.

Læs mere lige her: Præstationspres og tendens til at please - Online forløb

Samtidig gjorde min tendens til at please, at jeg hele tiden skulle sørge for, at alle kunne lide mig. Jeg var enormt god til at tilpasse mig ved at sætte andre behov foran min egne. Jeg satte altid mig selv bagerst i køen og kunne aldrig finde ud af at afvise andre eller sige "nej". 

Konsekvenser

Konsevensener af præstationspresset og pleasertendensen var mange.

Jeg følte mig drænet for energi, fordi jeg skulle nå så meget og tilfredsstille så mange.

Jeg følte mig ensom, fordi jeg havde svært ved at snakke med andre om, hvordan jeg havde det. Jeg var en rigtig "jeg klare alting selv" -typen. Jeg var altid god til at snakke med andre om derse problemer, men jeg kunne ikke finde ud af, at tale om mig selv. Jeg var bange for at folk ville kede sig hvis samtalen handlede om mig, så jeg sagde altid at jeg havde det godt, selvom det ikke var helt rigtigt.

Samtidig gik jeg på en mærkelig måde og kedede mig i mit eget liv og ventede på, at livet skulle gå rigtig igang. Det var som om, at jeg gik og ventede på at det "sjove" skulle brgynde, eller at det blev "min tur".  

Jeg var både meget stresset og havde samtidig en tomhedsfølelse.

Jeg manglede virkelig glæde og meningsfuldhed i mit liv, selvom alt i mit liv kørte på skinner.

Og så levede jeg med en konstant dårlig samvittighed, der dukkede op, hvis jeg ikke levede op til det jeg selv forventede, eller troede andre forvendetede af mig. Og hvis jeg dristede mig til at sige "nej" en sjælden gang, så blev jeg helt overmandet af skyldfølelse. 

Vendepunktet

Der skulle en sygemelding til, før jeg forstå, at jeg var nødt til at slippe mit præstationspres og min tendens til at please, hvis jeg nogensinde skulle lære at nyde mit liv, føle mig fri og mærke ægte glæde og meningsfuldhed. Og så begyndte rejsen mod at være mere mig selv og elske mig selv. 

At være mig selv og elske mig selv

Det er lykkes mig, at slippe mit præstationspres og min tendens til at please. I dag accepterer jeg mig selv, som jeg er - med alle mine gode og dårlige sider.

Jeg føler mig fri til at sige og gøre  lige de ting, som jeg har lyst til

Idag kan jeg uden dårlig samvittighed sige nej og afvise andre.

Dette har giver mig overskudet til at finde frem til de ting, som jeg har lyst til at bruge mit liv på - hvorfor jeg nu også oplever meget mere glæde og meningsfulhed i mit liv.

Jeg venter ikke længere på at livet går i gang - nu er lever jeg!

Har du brug for hjælp til at slippe dit præstationspres og din tendens til at please?

Det er gået op for mig både igennem privatlivet og igennem mit arbejde som psykolog, hvor mange der faktisk lider under et præstationspres og tendendens til at please.

Det er også min erfaring, at det er overset hvor belastende der er, at bøvle med disse mekansimer.

Det nedsætter i høj grad ens livskavlitet.

Jeg har derfor samlet alle de elementer, som har hjulpet mig til at slippe præsationspresset og tendensen til please, i et online kurssus, så du kan skyde en genvej til at slippe disse mekanismer og øge din livkvalitet.

Online forløbet

I online forløbet får du adgang til 5 moduler, hvor hvert modul indeholder videoer samt refelktionsark, som sætter en proces igang i dig.  Du bestemmer selv hvornår og i hvilken fart du tager forløbet. Det vigtige er, at du lader indholdet nå at bundefælde sig i din bevidstehed. 

I løbet af forløbet får du adgang til en model jeg har udviklet igennem årene som psykolog. Modellen skitsere de vigtige udviklingsskridt, som du skal igennem.

Du vil allerede på den korte bane opleve, at du stille og roligt slipper tendenens til at please andre og at du bliver gladere og føler større kærlighed og tilfredesstillese med dig selv som mennekse. På den lange bane vil du mærke et kursskifte, der vil vare ved resten af livet. Det vil give dig en automatisk prioritering af dig selv og det, der virkelig betyder noget for dig. 

Forløbet består af disse 5 moduler: 

1. Vær dig selv og elsk dig selv

2. Mærk og brug dine følelser

3. Stå ved din sårbarhed

4. Sæt dine grænser

5. Vælg glæden.

 Tidligere kusister har sagt: 

“Tusinde tak for dine gode, konkrete måde at hjælpe mig videre på. Du er pisse dygtig til det, du gør! Og jeg har, som bekendt erfaringer fra forløb med dine fagfæller af sammenligne med.” – Dorte

“At lære at elske sig selv er en krævende opgave, når man hele livet udelukkende har søgt anerkendelse udefra. Men med hjælp fra Maria bliver det så meget lettere.

Hun formidler kompliceret viden om sindet og dets kringelkroge på en letforståelig måde, og hun er ekstra troværdig, fordi hun bruger eksempler fra sit eget liv." – Trine

Det ligger mig meget på sinde, at hjælpe mennesker, som mig selv, til at blive fri af præstationspres og tendensen til at please - og få livet tilbage. 

__________________________

Maria Houe, Psykolog og Sexolog Århus
Se mere: https://mariahoue.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Præstationspres og tendens til at please - Online forløb