At tænke positivt virker ikke...

Positive tanker virker ikke altid. Det er påstanden i en net artikel på BT den 30/7 -2013.  To eksperter udtaler sig om hvorfor positiv tænkning ikke altid virker.

Jeg er selv fortaler for den positive tankes heldbredende virkning, og det er også mit terapeutiske udgangspunkt i mine samtale med mennesker. MEN selv om jeg langt fra er enig med artiklens påstand og meninger om positiv tænkning, så er der alligevel en del af mig som vil give artiklens budskab ret.

Blandt andet står der i artiklen:

” Et eksperiment med to grupper, hvor den ene havde et højt selvværd og den anden et lavt, viste, at gruppen med det lave selvværd faktisk fik det værre af at gentage de positive sætninger dagligt. Da de i forvejen ikke følte, de var værd at elske, forstærkede det deres negative selvfølelse at tænke positivt”

(BT nævner ikke kilden til dette omtalte eksperiment, men jeg går ud fra de har styr på deres påstande)

Min egen kliniske erfaring er, at der er en hvis sandhed i at mennesker med lavt selvværd ikke får det bedre ved at arbejde med at tænke positivt, men at det kan få dem til at få det være, blive mere opgivende.

Hvorfor? Jo, fordi de er så sedimenteret i deres verdensbillede af dem selv, som fortæller dem og viser dem at deres faste tro på de ikke er noget værd er og bliver sandheden. En sandhed, som er som behandlet med nanoteknologi, den frastøder en hver positiv tanke, eller blot påstand om at noget kunne være anderledes.

 Set med hypnoseterapeutens briller på, kunne jeg komme med den påstand at de går rundt i en tilstand af selvhypnose, hvor deres underbevidste/ubevidste sind gentager negative situationer, hændelser og begivenheder fra deres verdenstilblivelse igen og igen, så de til sidst ”tror” det virkelig er virkeligheden.

Det der skal til er en blid opvågning af denne årelange selvhypnose gennem en reflekterende samtale/undersøgelse af de eksisterende verdensbilleder. I denne proces er det muligt, nænsomt og blidt, at undersøge nye positive tanke muligheder.

” Det handler om at have et positivt livssyn og at acceptere de fejl og mangler, vi selv og andre har. Og det gøres ved at gentage de positive affirmationer. Hvordan lærte du at tale engelsk? At skrive? At gå? Det gjorde du ved at gentage tingene igen og igen. Sådan bygger du dine fysiske såvel som psykiske muskler op ved at kode dem ind i dit system”


Eller sagt på en anden måde, dit selvværd er tillært, så hvis du vil ændre på det må du tillære dig selv nye positive tanker om dig selv, du skal lære et nyt sprog – men først må du identificere de negative overbevisninger du bevidst og ubevidst hypnotisere dig selv med, først her får du succes med at benytte positiv tankegang.


” Når Louise Hay påstår, at man kan helbrede enhver sygdom med positiv tænkning, er det løgn og pisse tarveligt! Jeg har mødt over 3.000 kræftpatienter i mit arbejde, og jeg kan se, at Louise Hay-metoden har gjort rigtig meget skade. Cancer har bevisligt ingen psykiske årsager, men der løber desværre stadig en masse alternative behandlere rundt og bilder folk den slags ind – og blander det sammen med noget spiritualitet. For mig er der ingen spiritualitet i positiv tænkning, jeg er ateist, siger Carsten Sommerskov”

Jeg er ikke enig, men medgiver at der i den alternative verden findes mindre heldige behandlere og at det kan være en broget verden at finde rundt i. Men den etabileret verden af behandlere er der da også fyldt med mindre heldige behandlere og behandlings former, for slet ikke at tale om hvor pengestyret den er. Og at påstå at cancer bevisligt ingen psykiske årsager har vil jeg påstå er løgn og pisse taveligt, som Sommerskov udtrykker det. Når det gælder sygdom så hænger krop, sind og sjæl sammen, du kan ikke skille dem ad.

Jeg har ikke set 3000 kræft patienter, men jeg har selv arbejdet i sygehussystemet i over 20 år, så jeg har i tidens løb været i kontakt med, passet og plejet mindst 3000 indlagte patienter, og min erfaring og oplevelse er at krop, sind og sjæl hænger sammen. Den positive patient, der kæmper og bevare håbet har jeg gang på gang set komme sig flere gange hurtigere, for ikke at tale om overleve, end den patient der kun kunne se det negative og ingen håb havde – de fleste af dem opgav.

Positive bekræftelser er ikke sandheden og løsningen på alt – men de er langt mere power fulde og healende på krop, sind og sjæl end nogen anden medicin i denne verden, men de kan ikke altid stå alene, og slet ikke for de mennesker der er i en zombi tilstand af selvhypnose, der fortæller dem at de ikke ER noget værd.

 På linket herunder kan du selv læse den omtale artiklen:
http://www.bt.dk/kvinder.bt.dk/derfor-virker-positive-tanker-ikke-altid

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Positive tanker - gør de mere skade end gavn? Læs mere