Positive og negative mennesker - man har det som man tager det

Ja, selv meget positive mennesker oplever gode og dårlige dage! Det er ikke et spørgsmål om "hvis man bliver ramt" men mere et spørgsmål om, hvordan man takler det "når man bliver ramt"...

Jeg vil illustrere det gennem en skibsmetafor.

Hvem vil ikke gerne være kaptajn og stå oppe på broen, have udsyn og overblik og selv nagivere og sætte kursen, for den retning skibet skal sejle? Men alle mennesker kommer indimellem ned i maskinrummet og endda helt ned i lastrummet!!! Og nede i lastrummet er der koldt, mørkt, trist og ensomt. 

Men uanset hvor mørkt, trist og håbløst der synes at være i lastrummet, er der altid en vej op! Men hvad er det DU fortæller dig selv og hvor længe har DU lyst til at være nede i mørket? Vidste du at med få redskaber kan du blive bevidst om din egen proces og derigennem selv have indflydelse på, hvor længe og hvordan du skal tage skridtene op imod det DU drømmer om ?

Vi mennesker har langt større indflydelse på vores eget liv, end vi umiddelbart lige tror, og gennem en større bevidsthed opdager vi, hvordan vi både kan fremme og hemme vores egne processer ?

Jeg er overbevist om at den største forskel mellem de "positive mennesker" og de mere "negative mennesker" ligger i de sætninger vi fortæller sig selv... Vores indre stemmer - og overbevisninger - det vi tror er sandheden i livet!  

Kender du dine styrker og ved hvordan du kan sætte dem i spil på forskellige måder og gøre brug af dem, når tingene bliver sværre og du har brug for en ekstra indsats i forhold til dig selv ? Har du overvejet hvad det ville betyde for dig, hvis du kendte dine styrker ?

Det vi giver energi forstørre vi, og det vi forstørre, bliver vores virkelighed...

Det handler ikke om at blive perfekt, eller opnå et liv uden konflikter, triste dage, sorg eller ture op og ned mellem broen og lastrummet, nej det handler langt mere om vores indre rejse, hen imod det mål vi har sat os med vores liv.

Husker i Camilla Pedersen triatleten - som kom ud for et grimt styrt i 2013 og svævede mellem liv og død og lå kunstigt i koma... Lægerne havde ikke givet hende de bedste odds - men Camilla valgte at tage kampen op og gik ind i en proces med sig selv...

Jeg har tilladt mig at lave en kobling til mit begreb om "Den Indre Verdensmester"! Step by step kom Camilla langsomt tilbage til livet, hun fandt derind hvor kreativiteten, drømmene og lyset bor! Turde se og mærke sig selv og fandt modet, den indre motivation og fejderviljen frem, som var med til at gøre dét, ingen troede var muligt... Nemlig at hun et år efter, gik hen og blev VERDENSMESTER i Kina...

Men der er ingen der siger vi behøver at sætte os store mål med vores liv, nogen trives med at have fokus på det enkle. Men kender du dine værdier og ved du, hvad der er vigtigt for dig! Har DU sat retning for den vej DIT skib skal sejle og er du bevidst om, hvordan du navigere DIT skib under uvejr ?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Positive og negative mennesker - det ligger i deres overbevisning. Læs hvorfor