Parterapeut og Psykoterapeut Ann Dalum

Emotionsfokuseret Parterapi i Frederikssund

Blog forfatter

Få kvalifificeret hjælp i emotionsfokuseret parterapi. Parterapeut Ann Dalum tilbyder konkrete værktøjer der virker.

Har I problemer i parforholdet? Emotionsfokuseret Parterapi er en god mulighed.

Så står I formentlig med et dilemma lige nu. Skal vi kæmpe for det, eller er det for sent? Kan vi få ændret parforholdet fra svært, til godt og nært - og skal vi gå i parterapi? Kan det overhovedet lade sig gøre at ændre vores måder at være sammen på? Og hjælper emotionsfokuseret parterapi? Nytter det noget?

Ja det nytter! Jeg ved af erfaring, at parterapi virker og forskningen taler sit tydelige sprog. De fleste af de par som kommer i emotionsfokuseret parterapi, føler sig hjulpet, de har en oplevelse af at være følelssemæssigt forbundet og forstår hinanden meget bedre. Det er desuden videnskabeligt bevist igen og igen, at følessmæssig tilgængelighed og tryghed er fundamentet i et godt parforhold. Parterapi virker.

 

Læs også min blog om kærlighed! 3 sejlivede myter om kærlighed og hvordan den nyeste forskning punkterer dem!

 

Investér i hinanden.

I parterapi etableres et trygt rum hvor I kan nærme jer hinanden igen og på længere sigt give jer et  mere harmonisk samliv. Parterapi kan være meget nyttigt og den bedste investering I nogensinde giver jeres parforhold eller ægteskab. Wellness-ophold eller romantiske restaurantbesøg er meget skønne, men det rykker ikke på den lange bane. På den lange bane skal I lære at være følelsmæssige tilgængelige, lytte til hinanden og håndtere det der er svært imellem jer. Det kan jeg som parterapeut hjælpe jer med.

Problemer og forskelligheder i parforholdet.

Alle parforhold oplever problemer i forskellige livsfaser og aldre, sådan har det altid været - og det vil det nok blive ved med. Mange hverdags problematikker spænder ben for os. I parterapi kommer de mest almindelige hverdagskonflikter ofte først frem: opdragelse, arbejde, rollefordeling i hjemmet, økonomi, sex, jalousi, svigerfamilien, tid, arbejde og traditioner.

Det er ikke uenigheden og vores forskelligheder i parforholdet der som sådan er problemet - nej problemet er hvordan vi håndter disse uenigheder og forskelligheder. Et eksempel kan være, at vi ofte tager vi konflikten lige når den opstår, over madpakkerne klokken kvart i gåtid. Derfor går det ofte galt. Vi kan ikke håndtere svære følelser og uenigheder på tilfældige tidspunkter. I parterapi hjælper jeg jer til at finde det rigtige tidspunkt og den rigtige metode til at håndtere jeres problemer. Kærligheden er alt for vigtig, til at blive overladt til tilfældigheder.

Rigtig mange par har heldigvis fået øje for, at de ikke behøver at klare det hele selv, når samlivet bliver svært. I dag er det ikke tabu at søge professionel som parterapi til parforholdet eller ægteskabet.

Parterapi er at lære at gå respekfuldt ind i sårbarhen sammen!

Parterapi handler om at klæde jer godt på, til at turde at være mere åbne og tilgængelige for hinanden. Ud over igen og igen at gå ind i de svære sårbare følelsmæssige tilstande, får I en forståelse for de mønstre der er i sving i jeres parforhold eller ægteskab. Jeg møder ofte par, der overraskede og ikke mindst håbefulde, går fra sessionen med en aha oplevelse og helt ny forståelse for hinanden. De har i parterapi for første gang længe formået at være i dyb følelsmæssige kontakt. Det kan være en stor øjenåbner at opleve ens partner respondere emotionelt positivt igen. 

Og ja. Vi er forskellige som mennesker og vi er også meget ens! Og nej. Parterapi er ikke nødvendigvis raketvidenskab, men parterapi giver jer mulighed for at lære at genkende de destruktive mønstre der udspiller sig imellem jer så I forstår, hvad det er som skaber afstand imellem jer. Jeg hjælper jer derefter til at genskabe god følelsesmæssig kontakt imellem jer, der er frugtbar og konstruktiv.

I parterapi ved vi også en hel del om, hvad I ikke skal gøre! Altså viden om hvilke faldgrupper I skal forsøge at undgå.

Parterapi er også terapi.

I parterapi undersøger vi også de bagvedliggende mønstre og årsager til jeres problemer. Vi bærer alle mønstre med os fra fortiden. Disse har vi fra vores egne familier og i livet inden vi mødte den anden. Parterapi er også en dybere undersøgelse af de mønstre som I har med. Mønstre som kan være svære at se og forstå, og som vi ikke er bevidste om. Du kan måske let se, at I har en adfærd der skaber problemer og sårer den ene eller jer begge.

Det kan være vanskeligt at forstå de dybereliggende årsager til disse mønstre. Måske undrer du dig over hvordan det kan det være du bliver så overvældet når I skal tale sammen at du løber din vej, eller at du så hurtigt bliver vred og hopper i bokseringen klar til at slås.

Er der ridse i pladen?

Når der er splid imellem jer og I måske endda oplever ”en ridse i pladen”, altså I har de samme konflikter igen og igen, er der ofte mere skjulte temaer på spil. Måske handler det om manglende omsorg, respekt eller mistillid i jeres forhold. Temaer der konkret handler om en dyb længsel eller et savn som måske kommer frem i et skænderi om opvasken, men som hos den ene eller begge handler om manglende påskønnelse eller opmærksomhed.

Desuden vil tidlige følelsesmæssige oplevelser fra fortiden ofte blande sig i nutiden – på godt og ondt. Normalt uden vi er bevidste om det.

Når vi vover sårbarheden, åbenheden og nysgerrigheden sammen med partneren sker den virkelige forandring. Det er som oftest en hård, og svær kontakt - og samtidig en meget helende og smuk proces. Det er her kærligheden genopstår.

Parterapi hos Parterapeut Ann Dalum

I parterapi kan I altså få hjælp til at opdage jeres udfordringer, lære jeres mønstre at kende og (gen)etablere et stærkt følelsmæssigt bånd. I bliver holdt venligt, og bestemt fast i processen hele vejen.

Ingen løftede pegefingre hos mig - og så alligevel.

Et godt parforhold kræver en bevidst indsats fra jer. Der er ingen quick fix eller hurtige løsninger, men godt gedigent rugbrødsarbejde som betaler sig - også når det gælder kærlighed.

Tøv ikke med at henvende jer for hjælp. I er meget velkomne til en gratis og uforpligtende samtale. Ring til mig +45 26 80 63 19

Skriv dit telefonnummer eller mail på Kontaktformular på min hjemmeside så kontakter jeg dig hurtigt, typisk indenfor 24 timer.

I kan også læse mere om Parterapi her.

 

Pas godt på Kærligheden

venlig hilsen

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________

Pas godt på kærligheden
Bedste hilsner
Par- og psykoterapeut
Ann Dalum
http://www.anndalum.com

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Få kvalificeret hjælp i parterapi. Parterapeut Ann Dalum tilbyder konkret hjælp der virker.