800 km Parterapi

Parterapi behøver ikke foregå i klinikken hos en parterapeut. 800 km vandre tur i Spanien, og modet til at snakke om det som sker, virker også.


I 2008 gik min kone og jeg pilgrimsturen Caminoen i Spanien. En tur på 800 km, vi tog 7 uger om det.

På sådan en tur kommer man meget tæt på hinanden, og muligheden for at flygte fra uoverens stemmelser er ikke stor. Der er ikke lige noget arbejde, TV, eller undskyldning om for lidt tid - el.lig. som du kan flygte ind i.

Tid er der nok af, du skal jo ikke andet end gå, spise og sove.
Naturens strabasser, regn, varme, bjergskråninger, trætte ben og fødder, sovesale m.m. får let vækket det, vi kaldte vores "indre barn" Den lille 3 - 5 årige, som uden for al fornuft ikke vil dit eller dat.
Vi så sidder af hinanden, som ikke var set før i en tryg hverdag.

Under et træ en regnfuld dag (Nej, Solen skinner ikke altid i Spanien) fik vi sat nogle ret hæftige overbevisninger på plads, som vi gik og forstillede os om hinanden. Det var en kæmpe AHA oplevelse, fremtvunget af endeløse kilometer, efter kilometer, uden "flugt" mulighed.

Nu er 800 km parterapi nok i overkanten for de fleste, mindre kan også gøre det.
Det vigtige er, at finde en aktivitet som kræver samarbejde, og ikke indeholder det, jeg her betegner som "flugt" veje. Væk med alle elektroniske forstyrelser (telefon, TV, ipad o.lig., verden eksistere også uden dem - tro mig) 7 dage i et sommer hus ved Vestkysten KUN jer to, uden kontakt til omverden (indkøb klaret på forhånd), ville også virke (hvis ikke så tag 14 dage)

Lav rutiner: stå op sammen, spis morgenmad sammen (og alle andre måltider), gå i bad sammen, gå ture sammen, sid sammen, læs sammen, gå i seng sammen.
OG det vigtigste af alt: TAL SAMMEN om det, som sker mellem jer. Lyt og vær åben og ærlige, og giv plads til hinanden.

Den bedste parterapi er fastholdelsen af nærvær.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Parterapi i naturen på pilgrimsruten Caminoen i Spanien.