Parforholdets skyggesider

Kan du indimellem blive helt vildt irriteret på din partner?

Har han sider, som du synes er pinlige eller som du skammer dig over?

Kunne du godt tænke dig, at hun ændrede sig på nogle helt  afgørende punkter?

Hvis du bruger en masse energi på forholdet til din partner, er det sandsynligvis dine egne skyggesider der er på spil. Skyggesider er alt det vi ikke kan se og acceptere hos os selv og i stedet projicerer over på andre. I det øjeblik du erkender og accepterer din skygge, frigøres der imidlertid energi i både dit liv og dine relationer.

I disse år søger vi mere end nogensinde efter kærligheden gennem en partner. Vi vil så gerne elske hinanden, men hvis vi ikke har ryddet godt op i vores skyggeboks, kommer vi let til at sætte barrierer op, der hindrer kærligheden i at flyde frit og ubesværet i vores liv.

Når vi lader os styre af vores tillærte mønstre og overbevisninger, fjerner vi os ubevidst fra kærligheden. Vi kommer let til at se det besværlige, og det der generer os, og bruge en masse energi på at prøve at ændre hinanden. Vores skygger står med andre ord i vejen for at kærligheden kan blomstre og udfolde sig frit i vores liv.

For Annette skulle skyggerne vise sig at være et vigtigt spejl til at genfinde kærligheden og balancen i hendes ægteskab.

Hun havde gennem de seneste 13 år været gift med Jesper, og på en længere vinterferie i Thailand havde de haft nogle problemer, som havde været vigtige for hende, at få snakket om. Hendes mand ville imidlertid overhovedet ikke tale om det, og havde lukket helt af.  I flere dage havde de slet ikke talt sammen, og da de kom hjem flyttede hun derfor direkte i sommerhus, da hun i den grad følte sig afvist af hendes mand, der efter hendes mening bare lukkede helt af og ikke ville tale.

Til en SkyggeCoachings session kort efter, valgte hun at kigge på, hvornår hun selv kunne afvise og lukke af for andre. Hun kom hurtigt i kontakt med hendes egen afvisende side og opdagede at hun blandt andet selv kan lukke af, når andre er ligegyldige overfor hende, ikke forstår hende, eller når hun føler sig afvist. Da hun herefter spurgte ind til gaven, blev det tydeligt for hende, at denne side havde hjulpet hende til at lytte til sig selv og til at acceptere sine følelser.

Det gik op for hende, at denne side havde været en vigtig følgesvend i hendes liv, og hun kunne oprigtig være taknemmelig for at hun kunne lukke af, da det havde givet hende tid til at lytte til sig selv og følge hendes egne følelser og behov.

Næste gang hun skulle mødes med hendes mand opdagede hun, at han, helt af sig selv, begyndte at åbne sig og snakke i et omfang, hun ikke tidligere havde set. Dette motiverede hende til at gå hjem og kigge på endnu flere skygger, og efter 3 måneder flyttede hun tilbage til sin mand.  I dag, over et år efter, taler han stadig meget mere end tidligere – også om hans følelser, og kærligheden mellem dem er vokset og blevet stærkere

For Annette kom kærligheden mere til syne i takt med, at hun trak sine egne skygger tilbage til sig selv, så hun nu igen kunne se manden bag ved skyggerne. Jeg har mødt mange andre, hvor der er sket det samme, i det øjeblik de har valgt at bruge deres partner som spejl på deres egne skyggesider, i stedet for at blive ved med at lade sig frustrere over noget, de ikke bryder sig om hos den anden.

Skyggearbejdet kan på denne måde være med til at redde et godt forhold, der er ved at bevæge sig i den forkerte retning, mens det andre gange kan tydeliggøre, at det er tiden til at lade vejene skilles.

Hvis bruddet eller skilsmissen allerede er en realitet, som du af den ene eller anden grund stadig bruger en masse negativ energi på, kan skyggearbejdet være en måde, hvor du både kan skabe et mere positivt forhold til dig selv - og til din ekspartner. 

Ved at se på alt, hvad der stadig kan trigge dig hos din ekspartner, kan du både skabe en mere positiv relation til ham eller hende, og samtidig være med til at forebygge, at historien gentager sig for dig i et kommende forhold.

Hvis du ikke kigger på dig selv og din egen andel i bruddet, vil der være meget stor sandsynlighed for, at du kommer til at opleve nogle af de samme ting igen, bare i en ny forklædning, da du, som den ene af parterne, stadig vil være den samme. Og så længe du ikke selv ændrer dig, vil intet som helst kunne ændre sig, da ”nissen” i så fald bare vil flytte med.

Men i det øjeblik  du selv forvandler dig, forvandles verden omkring dig!

De hjerteligste hilsner

Lone 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Parforholdets skyggesider kan blive til kærlighed. Læs mere