Pårørende til alkoholiker

Blog forfatter

Bor du sammen med en der har et alkoholmisbrug, eller var du barn af misbrugere? Så tilbyder jeg terapeutisk støtte der forøger din trivsel. 

Ifølge sundhedsstyrelsen er hver tredje dansker tæt på et menneske der har et alkoholmisbrug. Alkoholmisbrug eksisterer i alle sociale lag og handler langt fra kun om mennesket på bænken.

Alkoholmisbrug har indflydelse på hele familien
Din opmærksomhed kan være så trænet i at fornemme, hvad der sker omkring dig, at du ignorerer, hvad der sker inde i dig. Og derved på en måde forlader dig selv! Bor du sammen med en der har et alkoholmisbrug, bliver du ekspert i at opleve stemninger.

Når man som barn vokser op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre drikker for meget alkohol, er det noget, der påvirker barnet langt ind i voksenlivet.

Hvis de sagde i tv-avisen, at man ikke skulle drikke, ville de nok holde op. På nær dem, der var ude på gaden, for de havde jo ikke hørt det.
Citat af otteårige Sara, fra bogen Børns tanker om alkohol. Udgivet af Blå Kors, Danmark. 

Pårørende
At være pårørende og bo sammen med et menneske med et alkoholmisbrug er uløseligt forbundet med utryghed og uforudsigelighed. Og bringer mørke skygger ind i levet liv. Alkohol er så almindeligt i Danmark, at det kan være et stort tabu at tale højt om med sine omgivelser. Oplevelse af forkerthed kan medvirke til, at man isolerer sig, og presset kan medvirke til psykosociale lidelser så som depression, angst, stress og lavt selvværd. Dette kan vanskeliggøre relationen både til sig selv og andre.

Som psykoterapeut skaber jeg et terapeutisk rum som er et unikt sted til at tale højt om alt det der ikke deles med andre. Derved mindskes oplevelsen af alenehed og troen på sig selv styrkes, hvilket bringer håb for det gode liv. Også for dig. 

Ingen kan ændre fortidens mørke, men med nænsomhed og accept kan du nå til erkendelsen af, at det er, som det er og derved skabe mere lys i dit liv!

Terapi i Roskilde
Min klink – Coeur – ligger centralt i Roskilde. Jeg har stor erfaring i at arbejde med misbrugere fra alle samfundslag. Derudover er jeg en af hver tredje dansker som har haft misbrug tæt på i mit eget levet liv.

Læs mere på min hjemmeside www.coeur.dk

Med gode tanker
Mie Sidenius Brøner

__________________________

Mie Sidenius Brøner
Eksamineret psykoterapeut MPF, hypnoterapeut og cand.soc.
https://www.coeur.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Pårørende til alkoholiker – få hjælp psykoterapeut i Roskilde. Læs mere