Overspringsforår

Forår hedder som bekendt "spring" på engelsk, et fint, lyst og spinkelt ord, der betegner en dejlig årstid. De fleste hjemlige sprogbilleder med udtrykket "spring" er også positive: "Spring ud i det", "spring ud som ... (den du er)", "det springende punkt", "kvantespring", "springfrø", "springvand", "springbræt", "tage det store spring", "springe op og falde ned på" osv.

Men pas nu på. Hvad er det? Det skønne ord kan misbruges med hån: "Nå, du springer nok over, hvor gærdet er lavest?" Misbilligelsen fylder rummet.  Men hvad er der egentlig galt med at springe lavt? Hvem har afgjort, at man altid skal vælge de højeste gærder? Er det virkelig betingelsen for at kunne høste anerkendelse fra andre og i sidste ende anerkende sig selv?

Det værste nulevende udtryk er dog dette: "Overspringshandling". Uf. Og det er ikke den handling, hesten bliver drevet ud i på træningsbanen. Nej. Dette lugter langt væk af dårlig samvittighed: Der er noget, jeg SKAL, men som jeg absolut ikke har lyst til. I dag skulle jeg for eksempel læse en vanskelig tekst, fyldt med uforståelige ord, som danner baggrund for en opgave, og så skulle jeg lave opgaven. Suk. Og hvad nåede jeg ikke i dag? At læse teksten.

Men det er helt utroligt, hvad der sker i løbet af dagen, når noget er svært at tage hul på: Opvasken er klaret og nullermændene jaget på porten, det nyvaskede tøj er lagt på plads, havregrynene er købt, mobiltelefonen er ladet op, mailboxen er tjekket, jeg har mødt et nyt begreb: klangmassageterapi, cd'erne er ordnet i genre og alfabetisk orden, planterne har fået brusebad, jeg har fået brusebad, gamle billeder i album har fået opmærksomhed, skovstien har mærket aftrykket af mine kondisko, veninderne har hørt fra mig osv.

Det springende punkt er, at jeg hermed vil anerkende mig selv for at have begået en masse - fuldt overlagte - overspringshandlinger i dag.

I nogle tilfælde er jeg oven i købet sprunget over, hvor gærdet var lavest ...

Og jeg har gjort det med glæde!

Det er lige før jeg er "overspringofil".

Jeg kan anbefale det.

Glædeligt forår.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Overspringsforår