Mungbønner, overbevisninger og placebo

Mungbønner, overbevisninger og placebo – spænd ben for dig selv og din autopilot  

”Vær opmærksom på sine tanker, for de bliver til dine ord.

Vær opmærksom på dine ord, for de bliver til dine handlinger.

Vær opmærksom på dine handlinger, for de bliver til dine vaner.

Vær opmærksom på dine vaner, for de bliver til din karakter.

Vær opmærksom på din karakter, for den bliver til din skæbne.”

 
Musik, fars stemme eller det, der er værre

Lige fra undfangelsen lærer vi om omverdenen. Om den er farlig eller ikke. Vi får et billede af den verden, vi skal ud i for at sikre vores overlevelse.

Du har måske hørt om, at når far taler til mors mave, så genkender baby fars stemme efter fødslen. Eller hvis du spiller noget skøn, rolig musik, så vil det samme stykke musik også virke beroligende på baby efter fødslen.

På samme måde genkender den ufødte baby alle mulige andre følelser – uro, vrede, angst osv. Fosteret er hele tiden med på en lytter som forberede på den verden, den skal ud i, og er allerede inden fødslen tunet ind på stemninger eller følelser. Stemninger og følelser betyder noget.

Vi tillægger oplevelser en betydning gennem hele livet, og det begynder inden fødslen.

Når vi har bekræftet en betydning, en tanke bare nogen få gange, vokser autopiloten i neuronnetværket sig stærkere og stærkere. Årsagen til vores tanke bliver ubevidst. Det bliver en ubevidst overbevisning – noget der er over bevis, og som der ikke stilles spørgsmålstegn ved.

Når vi fx siger, ”sådan har jeg altid gjort”, sagt eller hvad det nu måtte være, så er der tale om en overbevisning. Den kommer til udtryk i tale, attitude og adfærd.

Afhængig af tryghed

Det, vi genkender, er tryghed for os, simpelthen fordi vi genkender det. Også selv om trygheden indebærer en ubehagelig følelse.

Mange vil hellere gå efter det ubehagelige kendte, end det behagelige ukendte, selv om det vil være både bedre og mere logisk at gå efter noget mere behageligt.

Neuronnetværket genkender tanken og kroppen mærker følelsen. Når vi vil gøre noget andet, end vi plejer, protesterer kroppen. Det giver os simpelthen ubehag og føles forkert, så vi vælger at gøre, som vi plejer. Vi er blevet afhængige.

Som en klient, jeg havde for nogen år siden. Hver gang hun fornemmede, der var et skænderi under opsejling, så trak hun sig ind i sig selv og blev handlingslammet. Hun var ikke klar over, hvad der var årsagen, sådan gjorde hun bare altid. ”For at beskytte sig selv”, som hun sagde. Det gav hende en god følelse af tryghed. Det føltes rigtig.

Forståeligt nok, men med til historien hører jo også, at de altid skændes, at det dybest set var et dårligt forhold. Hun ønskede sig tit væk fra forholdet, og alligevel kunne hun ikke få sig selv til at forlade ham.

Det ubehagelige kendte var mere vigtig end det behagelige ukendte (at stå ved egne synspunkter og grænsesætning).

Du mærker autopiloten i kroppen

Når hun overvejede at stå ved egne synspunkter, fornemmede hun kroppen protesterede. Hun lyttede til sin fornemmelse og blev i sit forhold og kendte rolle.

Hun har fuldstændig ret. Kroppen reagerer på overvejelser om at droppe autopiloten. Kroppen er blevet autopiloten. Det er i kroppen, vi kan mærke ”balladen”. Når vi ikke forstår, hvad der sker, har vi naturligt nok tendens til at blive i det ubehagelige kendte.

Vi bekræfter vores historie – vores ubevidste overbevisning - ved at gøre som vi plejer.

Vores fremtid bliver som vores historie.

Spænd ben for din autopilot

Der kan gøres flere ting for at spænde ben for autopiloten. Du kan: 

 1. blive bevidst om tanker og ord

 2. blive bevidst om motivationen bag mønstrene

 3. afkode historie og betydninger du har givet oplevelser

 4. åbne op for dit potentiale med meditation hvor du visualiserer dit fremtidige jeg og mærker hvordan det føles at være i mål. Lav evt. en collage, og mediter på fx at være sund og rask. Du forestiller dig at mærke tilstanden af at være sund og rask. Gentagelsen i de daglige meditationer gør forskellen

 5. brug viljen når kroppen slår knuder. Det er jo blot en fysisk reaktion. Accepterer det og hold fast i dit ønske

  Den hurtige vej til forandring er en dybtfølt tro, der opleves som 100 % rigtig uden at stille spørgsmål. Du ved det bare, du er overbevidst. I princippet det samme som med autopiloten, men her gælder det ny placebo (en ny tanke, en ny viden).

  Placebo og parkinson

  Der er efterhånden lavet mange placebo forsøg verden over, som dokumenterer, at tankens kraft er uendelig.

  Et af de mest fantastiske forsøg er med parkinson patienter, der får tilbudt en stamcelle operation. Halvdelen får saltvand, den anden halvdel stamceller. Blandt andet en ung parkinson patient, der er så alvorlig ramt, at hun knap kan bevæge sig.

  Operationen gør underværker for hende. Hun bliver helt fri af sine symptomer og kommer sig så godt, at hun igen kan stå på skøjter. Hun får et helt normalt liv.

  Lige indtil den dag 13 måneder efter, hvor hun får at vide, at hun var i placebo gruppen. Da kommer alle symptomer tilbage. Måske forventeligt.

  Men da hun får tilbudt den rigtige stamcelle operation, får hun det aldrig så godt som med placebo operationen. Hun får det bedre, men ikke så godt som andre stamcelle opererede og ikke så godt som ved første operation. Og det er interessant, for hvad var forskellen?

  Ved operation 1 var der ingen tvivI i hendes sind. Hun var overbevist om, det ville hjælpe hende.

  Ved operation 2 var tvivlen kommet ind i billedet og overbevisningen svækket.

  Overbevisninger er så stærke.

  Mungbønner – skab din fremtid med placebo

  Overbevisninger gør en verden til forskel. De betyder næsten alt for os, og kan radikalt ændre vores liv, når vi tror, når vi er overbevidst.

  Du kan ændre overbevisningerne om dig selv, dine relationer og omverden, og du kan ændre dine overbevisninger om dit liv.

  Du har muligheden og magten – som den eneste i hele verden – til at påvirke og ændre dit liv. Du er løsningen og dine tanker er stærke og skabende. Hvis du er i tvivl, om dine tanker er så stærke at de kan skabe, så køb nogen mungbønner. 

  • Lav 2 portioner, der vejer lige meget og hæld dem på hver sit glas.

  • Hæld derefter lige meget vand på hvert glas.

  • Fokuser på det ene af glassene og beslut, i hvilket glas bønnerne skal spire hurtigst  

  • Efter 1 uges tid kan du se resultatet.

   Jeg tænker, du vil blive overrasket, hvis du ikke har lavet forsøget tidligere. Og det spændende er i virkeligheden ikke om forsøget lykkes.

   Det spændende er, når du finder ud af, at det ikke handler om, hvad du har lært tidligere i livet, men tværtimod at give slip på netop det og favne mulighederne i stedet.

   Det spændende opstår, når du indser at lykken er inden for rækkevidde. Når du indser, at problemet i højere grad handler om modet til at tage imod lykken og succesen.

   Det spændende sker, når du forstår, hvor stærke tanker og overbevisninger er, og du med placebo kan skabe dit liv.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Overbevisninger og placebo – spænd ben for dig selv. Læs mere