Derfor spiser jeg orange mad hver dag

Jeg tror, at årsagen til at planteædere kan se farver ganske tydeligt (Kan kødædende dyr nemlig ikke) er, at vi skal have de forskellige farver af frugt og grønt som hver især styrker forskellige dele af kroppen.

Jeg lever 100% fedtfattig vegansk, fordi denne kost fungerer bedst for mig på alle planer. Men du behøver ikke at gå "all in" hvis ikke det føles rigtigt for dig.

Måske er det en idé at starte med en veganer opskrift om ugen. Måske skifte morgenmaden ud med en grøn smoothis. På den måde får du automatisk mere plantekost, og des mere du spiser, des mindre bliver dine cravings efter junk. og des mere frugt og grønt har du lyst til. 

En af de ritualer der virker for mig er, at jeg (næsten) hver morgen skræller en masse kartofler, gulkerødder, jordskokker, græskar, butternut squash, pastinak, sweet potatoes og andet jeg lige har i køleskabet. 

Jeg putter det hele i en gryde med vand og lidt salt, og så står det klar til senere. Skal bare bringe det i kog og putte det i blenderen med lidt frisk ingefær, salt og peber og voila. Dagens orange måltid, som styrker mit immunforsvar, er godt for synet og hjertet. (Jeg er ud over mine månedlige migræne aldrig syg. Ikke så meget som en snotnæse) Og dette måltid er virkelig godt for hjertet i mere end en forstand. Det varmer nemlig mit hjerte med fryd, når serotonin niveauet stiger i hjernen og jeg nyder varmen i hele kroppen, den søde smag og det tunge måltid der grounder mig. MUMS!

Håber du kan finde inspiration hos mig til at spise alle regnbuens farver hver dag.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Orange frugter og grøntsager er gode for synet, immunforsvaret og hjertet