Måske er nuet ikke så langt væk som du tror

Fortiden og fremtiden eksistere kun i dine tanker, men du er ikke dine tanker. Du er i livet lige her og nu.
Mange mennesker (også mig selv) er 99 % af tiden i gang med tanker om fortiden eller fremtiden, selv i dette øjeblik!

STOP OP engang og stil dig det spørgsmål om du lige nu, trækker vejret – prøv at mærke efter.

Observerede du, at lige i det nu, hvor du mærkede efter, at der var der ikke nogle tanker om fortid eller fremtid, kun nuet med observationen af vejrtrækningen.

Prøv igen ……….

Det er ”tankevækkende” hvor lidt, der skal til for at bringe os i kontakt med væren. Prøv bare et minut, at mærke din vejr trækning – indåndingen og udåndingen – hvis du opdager, at der kommer tanker ind så vend tilbage til det du var i gang med, at mærke indåndingen og udåndingen. Mærk at lige nu er alting godt – lige nu.

Hvis du som jeg oplever, at ja lige nu er alting som det skal være, dette øjeblik er! Så kunne jeg stille dig det spørgsmål, at hvis lige nu, det eneste vi i virkeligheden kan befinde os i, altså dette nu, hvordan kan det så være, at vi i vores tanker bruger 99 % at tiden i nuer, som enten er forbi, eller som endnu ikke er opstået. Det giver jo ingen mening!

Vi kan jo ikke ændre disse nuer, kun have tanker om dem.
”Jo, jo” kunne du så sige ”fortiden, ok den kan vi ikke ændre den er jo sket, men fremtiden den kan vi da påvirke”
Ja, vi kan have tanker om fremtiden og gøre handlinger, som kan være med til at skabe den, men nej det vil altid kun være tanker og handlinger du gør i dette nu og ikke i fremtiden – så fremtiden findes den? Og omvendt findes fortiden – eller er det kun tankerne om fortiden, som findes? Og hvis fortid og fremtid kun er tanker, hvordan kan det så være at vi tit (for ikke at sige altid) gør dem så vigtige i vores liv, at vi ikke er i nuet og lever det eneste vi har – LIVET LIGE NU.

Du er ikke dine tanker – du er i livet og hvad du gør vigtig lige nu, er dit valg og ikke hvad andre har gjort eller måske vil gøre – dit liv, dit ansvar, dit nu.

”Life is 10 % what you make it and 90 % how you take it”
Citat: Irving Berlin


__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Måske er nuet ikke så langt væk som du tror Fortiden og fremtiden eksistere kun i dine tanker, men du er ikke dine tanker. Du er i livet lige her og nu.