Er du træt af dating på nettet? Sluk mobilen og prøv det her

"Jeg tror aldrig jeg finder mig en ny kæreste" fortalte en af mine klienter mig forleden. Nu har jeg prøvet tre forskellige datingsider, og der er simpelthen ikke "nogen".

"Hvad mener du", spørger jeg." Jo", fortæller hun", alle mændene i min aldersgruppe er for grimme, for gamle, for tykke, for usexede, for kedelig, for uintelligente osv."

Hun er ikke alene om at have det sådan!

Der er nemlig mange kvinder, som uanset alder ender med frustrationer og skuffelser i stedet for at finde den eneste ene - eller i hvert fald en der ligner - på netdating.

Og hvorfor så det?

Er forventningerne og de ideale forestillinger for urealistiske? Og hvordan kan det dog være, at ca. 1,6 mil. mennesker i Danmark i dag bor alene, når mulighederne for at finde en kæreste aldrig har været større.

Selvværd og mod

Min påstand er, at det ikke handler om udvalget af mulige kæresteemner, men derimod om manglende selvværd og mod! Rigtig mange kvinder i dag er bange for ikke at kunne leve op til både deres egne og omverdenens forestillinger og idealer. De har sat sig selv i skammekrogen.
Og når man har det sådan, er det lettere at projicere det skamfulde og mindreværdige over på de mænd, som henvender sig på et datingsite. Eller svirpe forbi den ene efter den anden, blot for at konstatere, at der altså overhovedet ikke "en eneste der dur".
Projektioner - eller skyggesider, som nogle vil kalde det - handler om de sider af dig selv, som du ikke bryder dig om. Så når du sidder og svirper rundt på datingsiderne, og synes at der ikke er nogen, der er gode nok, ja så handler det måske i virkeligheden om, at du dybest set er bange for at DU ikke er god nok. Og at du er måske bange for at mødes med nogen, ansigt til ansigt. For de fleste er det nemlig grænseoverskridende de første gange.

Og det mest bizarre ved det hele er, at mændene har det på samme måde.

Smalltalk

Den ene vej ud af dette problemkompleks er at tage tyren ved hornene og begynde at arbejde dit selvværd.
Den anden vej er nemmere, og så alligevel ikke. Du skal nemlig slukke din mobil!

Gå ud i verden i stedet for og kast dig ud i den mest almindelige og mest gennemprøvede måde at skabe kontakt på overhovedet, nemlig smalltalk.

Det at gå i byen, på cafe, til danseevents, til private fester eller andre steder, hvor folk samles, har af en eller grund mistet sin tiltrækningskraft for kærestesøgende. Det er som om mange på forhånd har opgivet denne mulighed. Måske fordi de som digitale forbrugere tænker, at det er for svært at score i byen eller at ”udvalget” er for lille. Eller at det mere var noget man gjorde i "gamle dage", da man var yngre og måske lidt kønnere.

Åbn øjnene igen

Jeg vil foreslå dig at åbne øjnene igen. Se dig omkring og prøv at bevæge dig ud over din sædvanlige komfortzone i forhold til mennesker, du ikke kender. Vend dig om imod ham, der smiler til dig på cafeen, på kurset, eller ham du sidder ved siden af i bussen og tag kontakt. Du kan smalltalke om alt - og der går ingen skår af dig ved at smile til et menneske, du møder helt tilfældigt. Tag mod til dig og snak om vejr og vind, togforsinkelser eller kommenter, det der sker lige foran dig på gaden eller i supermarkedet.

I USA er det almindeligt at møde hinanden i supermarkedet, f.eks. i grøntsags afdelingen eller ved kassen. Det har jeg selv prøvet, og selv om jeg blev lidt overrasket første gang, endte jeg med at holde af the "American way". Det kan godt være at amerikanere virker lidt overfladiske, men de er sindssygt gode til at komme i kontakt med mennesker, de ikke kender. Bare fordi de synes, at det sjovt.

Kom ned fra det digitale elfenbenstårn

Derhen kan du også komme, hvis du vover dig ud af dit digitale elfenbenstårn.

Så kom i gang og husk at være tålmodig overfor dig selv. Den nye kæreste dukker ikke lige op ud af det blå i morgen, men jo mere du åbner op og begynder at smalltalke med de mennesker, der rent faktisk kommer ind i dit synsfelt hver dag, jo bedre er du rustet til at møde Mr. Right.

For når du er åben og glad for at snakke med nye mennesker, er du uimodståelig for den ham den søde, som måske ikke umiddelbart ligner din drømmemand, men som kan ende med at blive den rigtige for lige netop dig.

 

Kærlig hilsen

Karen

__________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dating på nettet - træt af det. Læs her