Hvordan kan vi ændre en negativ overbevisning?

En overbevisning er en tanke, du har tænkt om og om igen. Du har tænkt den så mange gange, at det tilsidst er blevet en overbevisning og derved en automatisk tanke. Du tænker ikke længere bevidst på den, men den er der. Og den ligger i din underbevidsthed og bestemmer dine valg og tanker.

Hvis du f.eks har en negativ overbevisning, som hedder: "Jeg er ikke god nok", så vil den påvirke alle dine valg og tanker omkring dig selv negativt. Hvis du skulle holde et foredrag, så ville du måske tænke: "Synes de mon, at jeg er god nok eller gør jeg det mon godt nok". Den negative overbevisning ligger og ulmer i baggrunden i din underbevidsthed. Og du vil også have svært ved at føle dig elsket og have selvværd. 

For at vi har det godt med os selv, så må vi ændre de negative overbevisninger til overbevisninger, der bidrager til vores selvværd og vores livskvalitet. Men vi er nødt til at blive bevidst om, hvilke overbevisninger det er vi skal have ændret. 

Her er nogle måder at gøre dette på:

- Den bedste måde er at se sig selv i spejlet, mens man siger sine bekræftelser. Så vil du f.eks. arbejde med dit selvværd og du begynder at sige bekræftelser som: "Jeg elsker dig, jeg elsker dig meget højt, jeg er værdifuld og værd at elske og du indeni dig selv hører negative tanker, så er de en gave til dig selv, fordi det er netop de tanker, som afholder dig fra at have et godt selvværd. Skriv dem ned og skriv derefter en ny bekræftelse og gentag den ofte. 2-400 gange om dagen er ikke for lidt. - Prøv og tænk hvor længe du har haft den negative tanke. Det vil tage lidt tid for den nye positive tanke vil blive til din nye overbevisning. 

- Du kan skrive ned på et stykke papir. Hvad mener jeg om f.eks økonomi. Skriv alle de ting ned, du kan komme i tanke om. Også gerne de ting, som dine forældre og omsorgspersoner sagde til dig, da du var barn. Se derefter, om det passer med din økonomiske situation. Vend så de negative overbevisninger til nye positive bekræftelser og begynd at tænk på dem ofte hver dag. Husk det tager tid at ændre en overbevisning.

Jeg vil gerne inspirere dig til at lave "forårsrengøring" i dine overbevisninger, så du derved kan få ændret negative ting i dit liv til positive :-) 

Jeg har lært dette ved Louise Hays filosofi, da jeg var i Birmingham i juli sidste år og tage Heal Your Life Training og ved at læse "Helbred dit liv". 

Kærligst Anette 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Negativ overbevisning - hvordan kan vi ændre det? Læs med