Naturlig tindelykke

Tænk, at vi har betalt for det her,” stønner min mand under den 400 meter høje og stejle opstigning ad bjergstierne i Dolomitterne. Jeg vælger ikke at svare. Mit hjerte lever i mit bryst som aldrig før. Det hopper og danser og slår så hårdt, at det truer med at arbejde sig ud af kroppen.

Imens går mine uforpustede tanker sine egne veje: Egentlig har jeg aldrig forstået, hvorfor det altid handler om at komme helt op til toppen. Er lykken virkelig deroppe? Er det ikke ”Kejserens nye klæder,” når de andre påstår, at vores belønning er udsigten? Ligner den ikke alle andre udsigter? Og hvorfor udsigt? Hvorfor ikke hellere indsigt? Hvorfor tog vi ikke bare en storbyferie til Paris, for så kunne vi sidde på café nu og spise croissanter? Min hjerne synger en pegefingermoraliserende sang: ”... ved jorden at blive, det tjener os bedst.”

Jeg snøfter og mærker sveden rende ned ad ryggen og over ansigtet, og mit drivvåde hår slasker frem og tilbage. De ømme lysker og lår protesterer. Det gør også ondt i lægmusklerne.

Bag mig sludrer et par kvinder, som åbenbart hører til dem, der passer deres konditionstræning til hverdag. Min irritation over dem varer kun det øjeblik, det tager at genkende en projektion, som jeg straks trækker tilbage. Man er vel psykoterapeut in spe ... Hvem mon det er, der ville ønske, at hun havde passet sin konditionstræning i månederne inden turen, så hun kunne svare sin mand, at vi har betalt for rejsen til Dolomitterne med glæde? At vi elsker bjergvandringer, og at det er vores agt at komme op og se den smukke udsigt? Op og nyde endorfinernes dans på toppen! Opad, opad går det. Ikke tænke, ikke tale, næsten ikke føle, bare opad.
Pludselig er vi der.
Oppe på sæteren med udsigt til bjergtinderne.
Lettelsen fylder min krop.
Belønningen er en normal vejrtrækning, en slurk vand og .... udsigten!
Og jo, der er sgu smukt deroppe, og ja, det er skønt at være på toppen.
Jeg er tindelykkelig.

__________________________

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
tillykke med opstiningen :o)
Naturlig tindelykke