Nærvær og empati binder mennesker sammen

Nærvær og empati binder mennesker sammen. 

Når vi bliver mødt med nærvær og empati og få rum til at tale om det der rør sig i os, så føler vi os set, betydningsfulde og vokser som mennesker. Vi føler os inkluderet og elsket. 

Der skal så lidt til at anerkende et andet menneskes tilstedeværelse. 

Men hvis vi ikke har tid til at høre færdig eller har travlt med selv at komme på banen med vores, så ødelægger det den følelsesmæssige forbindelsen imellem os. 

Det anerkendende nærvær af at du betyder noget for mig, derfor vil jeg gerne høre om dit liv og det der rør sig i dig. Jeg vil give mig tid til at høre til ende, så jeg forstå hvordan det er at være i dine sko. 

Det kan være svært i en tid hvor vi føler vi skal præstere, være tilgængelige og være online for ikke at gå glip af livets muligheder. 

Men istedet går vi glip af noget dyrebart. Nemlig autentisk nærvær og kærlighed. Den findes kun i mødet mellem mennesker i fysisk tilstand, når vi sidder og kigger hinanden i øjnene, giver os tid til det der er rør sig i os lige nu. Det er der vi forbinder os med hinanden på et dybere plan. Det er der vi føler vi hører til. 

Take care, 

Sus 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nærvær og empati binder mennesker sammen. Læs mere