Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Når du mister en nær

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Det kan være utroligt hårdt i sig selv at miste en, man står nær. En person, der har spillet en stor rolle i ens liv, er bare væk. Har du prøvet det, så ved du det godt. Det er hårdt.

Men det er ikke kun det, at du aldrig skal tale med den person igen. Der kommer en masse praktiske opgaver oveni, som det kan være en stor mundfuld at skulle klare. Og hverdagen kører stadig videre.

Uddeleger noget af det praktiske

Heldigvis kan du give nogle af de praktiske opgaver til andre mennesker. Har den afdøde mere familie, kan de hjælpe. Er der ingen familie, kan du lade fremmede tage sig at nogle af opgaverne.

Der er firmaer, der kan hjælpe, når dødsboer sælges. Så vil du ikke selv tage dig af at pakke alt ned og at køre det væk, så kan du få andre til at komme og gøre det for dig. Du kan tage de ting, der har affektionsværdi for dig, og derudover kan du gøre præcis lige så lidt eller meget, du kan overskue.

Tag en pause

Er det hårdt for dig, at hverdagen bare kører videre i samme spor, så tag en pause. Find et sommerhus og tag væk i nogle dage. Det er meget overskueligt at kigge på sommerhusudlejning. Du kan klare det online og tage af sted, når du vil.

Det kan være godt for dig at komme lidt væk fra hverdagens normale opgaver. Når du har mistet et familiemedlem eller en nær ven, så giv dig selv lov til at tage lidt væk. En pause væk fra det hele kan give dig ro til at reflektere over det hele. Var det et pludseligt dødsfald, kan det være godt med lidt tid til refleksion, så du kan vænne dig til tanken om dit nye liv uden afdøde.

Giv dig selv lov

Vi sørger alle sammen på forskellige måder. Der kan også være forskel på, hvordan vi mistede, og hvem vi mistede. Der er ikke to situationer, der er helt ens.

Vis dig selv den respekt at give dig lov til at sørge på din måde. Hvis du har brug for hurtigt at få ordnet det praktiske og så tage væk og lukke helt af, så gør det. Har du mere brug for at snakke med andre, der også har mistet, så kom i gang med det. Hvordan du end har brug for at sørge, så gør det.

 

Relaterede artikler efter områdeNår du mister en nær